Árnyjátékkal emlékeztek a kölcseysek
Utoljára módositva: 2019-10-07 20:19:44

Az aradi vértanúkra emlékeztek hétfőn a nagyszünetben a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai és tanárai.

Az iskolaközösség a díszteremben gyűlt össze, ahol a XI. D osztály kilenc tanulója, valamint a XII. D egy diákja, Fórizs Enikő és Fisár Erika magyartanárok tanítványai mutatták be az alkalomhoz illő előadásukat. A tanulók újdonsággal álltak a közösség elé: árnyjáték keretében mutatták be az aradi tizenhármakat, előadásukkal közelebb hozva a nézőkhöz a vértanúkat, bemutatva emberi oldalukat — hiszen nem csak vértanúk voltak ők, hanem fiúk, férjek és apák.

Pataki Enikő iskolaigazgató megköszönte az árnyjáték végeztével a fiatalok odaadó munkáját, amellyel magyar történelmünknek ezt a gyászos pillanatát közelebb tudták hozni a diáksághoz, tisztelettel emlékezve a vértanúkra, egyúttal pedig bemutatva egyszerű, emberi arcukat is. A pedagógus kiemelte, hogy őriznünk kell történelmünk fontos pillanatait, a gyászos történéseket is, hiszen csak akkor maradhatunk meg, ha nem felejtünk el emlékezni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...