Ártatlannak vallják magukat
Utoljára módositva: 2019-04-25 09:56:05

Nem 21, hanem 18 évet kell fegyházban töltenie a barátnőjét féltékenységből agyonverő fiatalembernek, aki továbbra is ártatlannak vallja magát, akárcsak az édesapját halálra bántalmazó férfi.

Nem első és valószínűleg nem is utolsó alkalommal volt engedékenyebb a Nagyváradi Fellebbviteli Bíróság taláros területe, mint a Szatmár megyei Törvényszéken dolgozó bírókollégái, és három évvel csökkentette M. Zsombor fegyházban letöltendő éveinek számát, aki elvakult féltékenységében agyonverte barátnőjét. Az akkor 27 éves fiatalember és 45 éves barátnője, a németországi állampolgárságú L. N. J. között nem volt felhőtlen a szerelem és a boldogság, s a feszült viszony 2017. július 13-ról 14-re virradó éjszaka tragédiába torkollott. A pár az áldozat Szatmárnémetiben, a Károlyi úton parkoló autójában ült, amikor a férfit hatalmába kerítette az elvakult féltékenység, és ököllel, valamint egy durva tárggyal (hivatalosan nem bizonyított, ám nagy valószínűség szerint a sebességváltóval) agyonverte kedvesét. A nő holttestét ezután a csomagtartóba gyömöszölte, majd a Mercedest a Fabricii utcai felüljáró alatt, a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség bejáratával szemben hagyta. Mivel a nő Németországban élő családjának már napok óta nem sikerült felvennie a kapcsolatot az áldozattal, és semmilyen életjelet nem kaptak felőle, egyre inkább aggódni kezdtek, és bejelentették eltűnését a szatmári rendőrségen — az őt kereső rendőrök így bukkantak rá három nappal később az elhagyatott helyen álló gépkocsira és annak csomagtartójában a holttestre. Ezt követően felgyorsultak az események, a nyomozók szinte órákon belül azonosították, és emberölés vádjával előállították M. Zsombort, akit előzetes letartóztatásba is helyeztek, a törvényszéken pedig tavaly októberben hirdettek ítéletet az ügyben — gyilkosságért 21 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, valamint az áldozat családjának 233 000 lejnyi morális kártérítés kifizetésére kötelezték. Az ártatlanságát folyamatosan hangoztató és a gyilkosság elkövetését tagadó M. Zsombor nem nyugodott bele az ítéletbe, a Nagyváradi Fellebbviteli Bíróságon fellebbezett, s nem is eredménytelenül, az ottani döntéshozók ugyanis 21 évről 18 évre csökkentették a rácsok mögött letöltendő évek számát.

 

83 éves édesapját verte össze

 

Ártatlannak vallja magát az az 52 éves szatmárnémeti férfi is, aki tavaly november 30-án ittasan ismét összeszólalkozott édesapjával (a veszekedések szinte mindennaposak voltak otthonukban), akit nemcsak verbálisan, de fizikailag is súlyosan bántalmazott, ököllel verte és össze-vissza rugdosta az idős bácsit, majd felkapott egy kést, és hasba szúrta vele, aztán mint aki jól végezte dolgát, sorsára hagyta a Clăbucet sétány egyik tömbházlakásában. A hatóságokat a szomszédok riasztották, és a helyszínre már a tűzoltók is megérkeztek, hogy betörjék a lakás ajtaját, amire végül nem volt szükség, mert egy, a szomszédságban lakó rokonnak volt kulcsa a lakáshoz, ahol megtalálták az idős férfi holttestét, aki belehalt a bántalmazásba. Az ügy büntetőjogilag a „családon belüli erőszak különösen súlyos formája, mely az áldozat halálát okozta” besorolást kapta, az ügyészek összeállították a vádiratot, az első tárgyalást pedig két hét múlva tartják a törvényszéken — nagy valószínűséggel tolmács jelenlétében, ugyanis a vádlott igényelte, mivel nem érti jól a román nyelvet, a jogi formulákat pedig még kevésbé.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:00
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...