Ártatlannak vallják magukat
Utoljára módositva: 2019-04-25 09:56:05

Nem 21, hanem 18 évet kell fegyházban töltenie a barátnőjét féltékenységből agyonverő fiatalembernek, aki továbbra is ártatlannak vallja magát, akárcsak az édesapját halálra bántalmazó férfi.

Nem első és valószínűleg nem is utolsó alkalommal volt engedékenyebb a Nagyváradi Fellebbviteli Bíróság taláros területe, mint a Szatmár megyei Törvényszéken dolgozó bírókollégái, és három évvel csökkentette M. Zsombor fegyházban letöltendő éveinek számát, aki elvakult féltékenységében agyonverte barátnőjét. Az akkor 27 éves fiatalember és 45 éves barátnője, a németországi állampolgárságú L. N. J. között nem volt felhőtlen a szerelem és a boldogság, s a feszült viszony 2017. július 13-ról 14-re virradó éjszaka tragédiába torkollott. A pár az áldozat Szatmárnémetiben, a Károlyi úton parkoló autójában ült, amikor a férfit hatalmába kerítette az elvakult féltékenység, és ököllel, valamint egy durva tárggyal (hivatalosan nem bizonyított, ám nagy valószínűség szerint a sebességváltóval) agyonverte kedvesét. A nő holttestét ezután a csomagtartóba gyömöszölte, majd a Mercedest a Fabricii utcai felüljáró alatt, a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség bejáratával szemben hagyta. Mivel a nő Németországban élő családjának már napok óta nem sikerült felvennie a kapcsolatot az áldozattal, és semmilyen életjelet nem kaptak felőle, egyre inkább aggódni kezdtek, és bejelentették eltűnését a szatmári rendőrségen — az őt kereső rendőrök így bukkantak rá három nappal később az elhagyatott helyen álló gépkocsira és annak csomagtartójában a holttestre. Ezt követően felgyorsultak az események, a nyomozók szinte órákon belül azonosították, és emberölés vádjával előállították M. Zsombort, akit előzetes letartóztatásba is helyeztek, a törvényszéken pedig tavaly októberben hirdettek ítéletet az ügyben — gyilkosságért 21 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, valamint az áldozat családjának 233 000 lejnyi morális kártérítés kifizetésére kötelezték. Az ártatlanságát folyamatosan hangoztató és a gyilkosság elkövetését tagadó M. Zsombor nem nyugodott bele az ítéletbe, a Nagyváradi Fellebbviteli Bíróságon fellebbezett, s nem is eredménytelenül, az ottani döntéshozók ugyanis 21 évről 18 évre csökkentették a rácsok mögött letöltendő évek számát.

 

83 éves édesapját verte össze

 

Ártatlannak vallja magát az az 52 éves szatmárnémeti férfi is, aki tavaly november 30-án ittasan ismét összeszólalkozott édesapjával (a veszekedések szinte mindennaposak voltak otthonukban), akit nemcsak verbálisan, de fizikailag is súlyosan bántalmazott, ököllel verte és össze-vissza rugdosta az idős bácsit, majd felkapott egy kést, és hasba szúrta vele, aztán mint aki jól végezte dolgát, sorsára hagyta a Clăbucet sétány egyik tömbházlakásában. A hatóságokat a szomszédok riasztották, és a helyszínre már a tűzoltók is megérkeztek, hogy betörjék a lakás ajtaját, amire végül nem volt szükség, mert egy, a szomszédságban lakó rokonnak volt kulcsa a lakáshoz, ahol megtalálták az idős férfi holttestét, aki belehalt a bántalmazásba. Az ügy büntetőjogilag a „családon belüli erőszak különösen súlyos formája, mely az áldozat halálát okozta” besorolást kapta, az ügyészek összeállították a vádiratot, az első tárgyalást pedig két hét múlva tartják a törvényszéken — nagy valószínűséggel tolmács jelenlétében, ugyanis a vádlott igényelte, mivel nem érti jól a román nyelvet, a jogi formulákat pedig még kevésbé.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Csaló csajok
Ma, 17:45
A CSALÓ CSAJOK-ban, ebben a kacagtató új vígjátékban Anne Hathaway és Rebel Wilson szélhámosnőket alakítanak; egyikük kisstílű, másikuk nagypályás. Egyesítik erőiket, és rászedik a férfiakat – hogy megszedjék magukat.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 21:25
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...