Aszfaltoznak Lázáriban
Utoljára módositva: 2018-09-13 14:20:18

Tegnap elkezdték az aszfaltozást Lázáriban, a polgármester szerint jövő hét közepére be is fejezhetik az útburkolási munkát.

Feketednek az utcák Lázáriban, a Press Construct Oaş Kft. szerda kora délután az Állomás utca felől elkezdte az aszfaltozást az arra előkészített utcákban. A munkálatokat a helyszínen ellenőrző Lengyel István polgármester szerint, ha nem jön közbe semmi, jövő hét közepére a burkolásra kijelölt teljes szakasszal végezhetnek az aszfaltozók. Lapunk kérdésére, hogy miért történt késlekedés a munkavégzésben, az elöljáró elmondta, hogy az aszfaltozásról döntő eredeti tanácsüléshez képest augusztus 22-én bővítették az aszfaltozandó utcaszakaszok hosszát, mivel megvolt rá a pénz, úgyhogy további 539 méternyi utcafelületet vontak be az aszfaltozandók közé, ami 223 ezer lejjel növelte meg a beruházás költségvetését. Ennek a folyamatnak kellett a bürokratikus szakaszát lefolytatni a tanácsi döntés után, emiatt történt csúszás a határidő betartásában. Eredetileg szeptember elsején kellett volna elkészülnie a munkával az aszfaltozó cégnek.

Az aszfaltfektetéssel gyorsan haladnak, a tegnap elsőként elkezdett, 276 méter hosszú Állomás utcát Béres Antal alpolgármester mérése szerint egy óra alatt befejezték; ha a kivitelező úgy döntene, hogy szombaton dolgozik, nem is kellene a jövő hét közepéig várni a befejezéssel. Továbbra is feltett szándéka a községvezetésnek, hogy árkosítás és járdaépítés is lesz a faluban, szögezte le Béres, ebben az évben azonban már nem fogják ezt elkezdeni, csak jövőre.

Az aszfaltozó cég emberei kérik a lázáriakat és a munka alá vett mellékutcákon közlekedőket, hogy nyolc-tíz órán át ne használják a frissen burkolt útszakaszt, mert nyoma marad, és nem lesz egyenletes a felület.

 

Aszfaltozások hossza

Gării (235 m), Nagy Béla (599 m), Nagy Béla II. (193 m), Romilor (467 m), Infinitului (545 m), Crişan (171 m), Lungă (880 m), Cimitirului Ortodox (439 m), Gólyafészek (671 m), Bisericii Ortodoxe (434 m), Şcolii (405 m) és Újsor (637 m).

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 19.
Jó lenne tudatosítanod, a verseny spirituális szempontból nem létezik. Nem kell legyőznöd senkit, és nem kell elvenned semmit senkitől. Az élet folyamatosan tolja eléd a lehetőségeket, és folyamatosan tolja eléd mindazt, amire szükséged van. Figyeld meg, ahogy ma estig minden szükséges felbukkan az életedben.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...