Aszfaltoznak Lázáriban
Utoljára módositva: 2018-09-13 14:20:18

Tegnap elkezdték az aszfaltozást Lázáriban, a polgármester szerint jövő hét közepére be is fejezhetik az útburkolási munkát.

Feketednek az utcák Lázáriban, a Press Construct Oaş Kft. szerda kora délután az Állomás utca felől elkezdte az aszfaltozást az arra előkészített utcákban. A munkálatokat a helyszínen ellenőrző Lengyel István polgármester szerint, ha nem jön közbe semmi, jövő hét közepére a burkolásra kijelölt teljes szakasszal végezhetnek az aszfaltozók. Lapunk kérdésére, hogy miért történt késlekedés a munkavégzésben, az elöljáró elmondta, hogy az aszfaltozásról döntő eredeti tanácsüléshez képest augusztus 22-én bővítették az aszfaltozandó utcaszakaszok hosszát, mivel megvolt rá a pénz, úgyhogy további 539 méternyi utcafelületet vontak be az aszfaltozandók közé, ami 223 ezer lejjel növelte meg a beruházás költségvetését. Ennek a folyamatnak kellett a bürokratikus szakaszát lefolytatni a tanácsi döntés után, emiatt történt csúszás a határidő betartásában. Eredetileg szeptember elsején kellett volna elkészülnie a munkával az aszfaltozó cégnek.

Az aszfaltfektetéssel gyorsan haladnak, a tegnap elsőként elkezdett, 276 méter hosszú Állomás utcát Béres Antal alpolgármester mérése szerint egy óra alatt befejezték; ha a kivitelező úgy döntene, hogy szombaton dolgozik, nem is kellene a jövő hét közepéig várni a befejezéssel. Továbbra is feltett szándéka a községvezetésnek, hogy árkosítás és járdaépítés is lesz a faluban, szögezte le Béres, ebben az évben azonban már nem fogják ezt elkezdeni, csak jövőre.

Az aszfaltozó cég emberei kérik a lázáriakat és a munka alá vett mellékutcákon közlekedőket, hogy nyolc-tíz órán át ne használják a frissen burkolt útszakaszt, mert nyoma marad, és nem lesz egyenletes a felület.

 

Aszfaltozások hossza

Gării (235 m), Nagy Béla (599 m), Nagy Béla II. (193 m), Romilor (467 m), Infinitului (545 m), Crişan (171 m), Lungă (880 m), Cimitirului Ortodox (439 m), Gólyafészek (671 m), Bisericii Ortodoxe (434 m), Şcolii (405 m) és Újsor (637 m).

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 13:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 21:00
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...