Átadták a Művelődési Központot
Utoljára módositva: 2014-10-27 12:04:17

Vasárnap délután Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség országos elnöke és államfőjelöltje jelenlétében adták át Nagykárolyban a felújított Művelődési Központot.

Tegnap délután Nagykárolyba látogatott Kelemen Hunor, az RMDSZ országos elnöke és államfőjelöltje. A délutáni városnézést követően fél 5-kor került sor a Művelődési Központ ünnepélyes átadására, így tegnaptól több száz nagykárolyi veheti ismét igénybe az intézményt. Kelemen Hunor az ünnepélyes szalagvágást követően elmondta, a még felújítás alatt álló színházat és a most átadott Művelődési Központ nemcsak a nagykárolyiak, de a környékbeliek számára is fontos beruházás kulturális téren, hiszen a tánctól kezdve a képzőművészeti alkotások bemutatásáig számos esemény helyszíne lesz ezentúl.

Kelemen Hunor megtekintette a felújított Művelődési Központot

Kifejtette, örül a beruházásnak, hiszen aki kulturális és oktatási intézményekbe fektet be, bízik abban, hogy a szülőföldjén jövője van. A kulturális háttér mindent meghatároz, meghatározza az értékrendünket és választásainkat, így pedig a jövőnket is. Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere elmondta, a kultúrház — mely Nagykároly egykori főutcáján van — már többszöri átépítésen van túl, hiszen volt vendéglő, szálló is. Reméli, hogy azok a hagyományok, amelyek Nagykároly életében fontosak voltak, tovább fognak élni, hiszen Nagykárolyban több mint ötszázan járnak különböző szakkörökbe, amelyekhez most végre sikerült egy megfelelő épületet biztosítani.

A Bekecs Néptáncegyüttes színvonalas műsorral kedveskedett a jelenlévőknek

Az átadást követően a meghívott vendégek, valamint az érdeklődők a Bekecs Néptáncegyüttes színvonalas műsorát tekinthették meg. Az előadásra a Művelődési Központ dísztermében került sor a Nagykárolyi Kulturális- és Sportigazgatóság szervezésében. A Bekecs néptáncegyüttes Nyárádszeredából érkezett Nagykárolyba, ahol ötvenéves hagyományra tekint vissza a néptáncmozgalom, s ennek szinte megszakítás nélküli szereplője 1998 óta a Bekecs néptáncegyüttes. A 2007-ben újraszerveződött csoport nagy hangsúlyt fektet a helyi táncok és népszokások bemutatására, ugyanakkor más tájegységek táncait és szokásait is előszeretettel viszi színpadra. Az előadás közben Kovács Jenő és Kelemen Hunor is köszöntőbeszédet mondott a zsúfolásig telt díszteremben. Kelemen szerint a károlyiak most igazán büszkék lehetnek a városra, mely visszaidézi a dicső múltat. Elmondta, belépve a kultúra házába, azt érezte, hogy szívvel és lélekkel épült az intézmény, emiatt ez bárhol a világon megállná a helyét.

Az államfőjelölt a felújított Lovardában lovasbemutatót nézett meg

Az ünnepi előadás után Kelemen Hunor ellátogatott a felújított Lovarda épületébe is, ahol lovasbemutatót nézett végig. A látogatás végső momentumaként az 1956-os forradalom hősei és áldozatai előtt tisztelegve, ünnepi műsorra került sor a Teremi úti evangélikus templomban. Az ökumenikus fohász után Geréb Miklós református lelkész mondott ünnepi beszédet 1956-ról. Kelemen Hunor is szólt a jelenlévőkhöz, majd a nagykárolyi Gingalló gyerekkórus és a Harmónia felnőttkórus műsorral lépett fel.

 

A teremi úti evangélikus templomban az 1956-os forradalom áldozataira emlékeztek

 

IDE KATTINTVA MÉG TÖBB KÉPET NÉZHET MEG A BEKECS NÉPTÁNCEGYÜTTES MŰSORÁRÓL!

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...