Átadták a Művelődési Központot
Utoljára módositva: 2014-10-27 12:04:17

Vasárnap délután Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség országos elnöke és államfőjelöltje jelenlétében adták át Nagykárolyban a felújított Művelődési Központot.

Tegnap délután Nagykárolyba látogatott Kelemen Hunor, az RMDSZ országos elnöke és államfőjelöltje. A délutáni városnézést követően fél 5-kor került sor a Művelődési Központ ünnepélyes átadására, így tegnaptól több száz nagykárolyi veheti ismét igénybe az intézményt. Kelemen Hunor az ünnepélyes szalagvágást követően elmondta, a még felújítás alatt álló színházat és a most átadott Művelődési Központ nemcsak a nagykárolyiak, de a környékbeliek számára is fontos beruházás kulturális téren, hiszen a tánctól kezdve a képzőművészeti alkotások bemutatásáig számos esemény helyszíne lesz ezentúl.

Kelemen Hunor megtekintette a felújított Művelődési Központot

Kifejtette, örül a beruházásnak, hiszen aki kulturális és oktatási intézményekbe fektet be, bízik abban, hogy a szülőföldjén jövője van. A kulturális háttér mindent meghatároz, meghatározza az értékrendünket és választásainkat, így pedig a jövőnket is. Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere elmondta, a kultúrház — mely Nagykároly egykori főutcáján van — már többszöri átépítésen van túl, hiszen volt vendéglő, szálló is. Reméli, hogy azok a hagyományok, amelyek Nagykároly életében fontosak voltak, tovább fognak élni, hiszen Nagykárolyban több mint ötszázan járnak különböző szakkörökbe, amelyekhez most végre sikerült egy megfelelő épületet biztosítani.

A Bekecs Néptáncegyüttes színvonalas műsorral kedveskedett a jelenlévőknek

Az átadást követően a meghívott vendégek, valamint az érdeklődők a Bekecs Néptáncegyüttes színvonalas műsorát tekinthették meg. Az előadásra a Művelődési Központ dísztermében került sor a Nagykárolyi Kulturális- és Sportigazgatóság szervezésében. A Bekecs néptáncegyüttes Nyárádszeredából érkezett Nagykárolyba, ahol ötvenéves hagyományra tekint vissza a néptáncmozgalom, s ennek szinte megszakítás nélküli szereplője 1998 óta a Bekecs néptáncegyüttes. A 2007-ben újraszerveződött csoport nagy hangsúlyt fektet a helyi táncok és népszokások bemutatására, ugyanakkor más tájegységek táncait és szokásait is előszeretettel viszi színpadra. Az előadás közben Kovács Jenő és Kelemen Hunor is köszöntőbeszédet mondott a zsúfolásig telt díszteremben. Kelemen szerint a károlyiak most igazán büszkék lehetnek a városra, mely visszaidézi a dicső múltat. Elmondta, belépve a kultúra házába, azt érezte, hogy szívvel és lélekkel épült az intézmény, emiatt ez bárhol a világon megállná a helyét.

Az államfőjelölt a felújított Lovardában lovasbemutatót nézett meg

Az ünnepi előadás után Kelemen Hunor ellátogatott a felújított Lovarda épületébe is, ahol lovasbemutatót nézett végig. A látogatás végső momentumaként az 1956-os forradalom hősei és áldozatai előtt tisztelegve, ünnepi műsorra került sor a Teremi úti evangélikus templomban. Az ökumenikus fohász után Geréb Miklós református lelkész mondott ünnepi beszédet 1956-ról. Kelemen Hunor is szólt a jelenlévőkhöz, majd a nagykárolyi Gingalló gyerekkórus és a Harmónia felnőttkórus műsorral lépett fel.

 

A teremi úti evangélikus templomban az 1956-os forradalom áldozataira emlékeztek

 

IDE KATTINTVA MÉG TÖBB KÉPET NÉZHET MEG A BEKECS NÉPTÁNCEGYÜTTES MŰSORÁRÓL!

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Tulipánláz
Ma, 15:00
A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A Lego Ninjago film
Ma, 17:00
Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 27.
Talán érdemes lenne még egyszer átgondolni, hogy mit veszíthet, ha főnöke nem fogadja majd olyan pozitívan újítási javaslatait. Fogalmazzon óvatosan!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...