Átadták a nagykárolyi poliklinikát
Utoljára módositva: 2012-08-26 12:52:00

Szombaton adták át a nagykárolyi poliklinika felújított épületét. Az eseményen a helyi és megyei vezetőkön kívül jelen volt Cseke Attila és dr. Ritli László volt egészségügyi miniszterek, valamint Bodog Florian Dorel a minisztérium államtitkára.

Eugeniu Avram, Adrian Ştef, Rácz Erzsébet és Csehi Árpád a szalagvágáson

A tikkasztó meleg elöl menekülve, Kovács Jenő nagykárolyi polgármester javaslatára, a poliklinika földszinti előterében nyitott ajtókkal és ablakokkal zajlott az ünnepélyes átadás. Az eseményen a megyei vezetők, a helyi polgármester, a városi tanács tagjai és egészségügyi szakemberek mellett jelen volt Bodog Florian Dorel, az egészségügyi minisztérium jelenlegi államtitkára, dr. Ritli László és Cseke Attila volt egészségügyi miniszterek.

Az átadást Bogdan Georgescu, a nagykárolyi önkormányzat keretén belül működő kulturális és sportigazgatóság vezetője nyitotta meg. Beszédében üdvözölte a jelenlévőket, majd átadta a szót Rácz Erzsébetnek, a városi kórház igazgatójának, aki ismertette a felújítás részleteit. Az egészségügyi minisztérium által 3,8 millió lejjel finanszírozott munkálatok során, a járóbetegrendelő-intézet kívülről és belülről egyaránt megújult, a vakolás és a festés mellett a padlót és a falakat linóleumréteggel vonták be, a tetőszerkezetet is korszerűsítették, továbbá az épület berendezését is biztosították. Kovács Jenő felszólalásában megköszönte a minisztérium képviselőinek a támogatást, a kivitelőknek pedig a felújítást, majd kihangsúlyozta, hogy rendkívül fontos lenne a városnak, ha az intézményen belül sikerülne megvalósítani a balneoterápiás központot, ugyanakkor a szolgálati lakások biztosítása az, ami még nincs megoldva az orvosok számára.

Bodog Florian Dorel viccesen megjegyezte: jó érzés újra látni Csehi Árpádot és Kovács Jenőt, akik több alkalommal is „terrorizálták” a minisztériumban, viszont örömmel töltötte el az a tény, hogy kézzel fogható egészségügyi fejlődések valósultak meg Szatmár megyében. Ennek tükrében ígéretet tett arra, hogy az ANL-program keretében szolgálati lakásokat fog biztosítani az orvosoknak.

Eugeniu Avram prefektus profi hozzáállást vár az intézmény orvosaitól. Amennyiben a lakosság meg lesz elégedve a szolgáltatásokkal, felszólalása szerint mindenben segíteni fogja az intézményt. Adrian Ştef megyei tanácselnök előbb a nagykárolyi polgármestert dicsérte meg, majd megköszönte Csehi Árpád, Cseke Attila és dr. Ritli László közbenjárását az egészségügyi fejlesztések érdekében. Ugyanakkor kiemelte, hogy e tekintetben jó úton jár Szatmár megye, viszont sokat kell még dolgozni.

Bodog Florian Dorel, dr. Ritli László, Cseke Attila és Kovács Jenő

A tanácselnök beszéde után Kovács Jenő kért szót, beszédében kifejtette, hogy Cseke Attilát és dr. Ritli Lászlót is nagykárolyinak tekinti, hiszen előbbi gyakran fordul meg a kisvárosban, utóbbi pedig kálmándi származású, felesége pedig nagykárolyi.

Cseke Attila felszólalásában elmondta: mindig otthon érzi magát Nagykárolyban és Szatmárnémetiben, majd kiemelte, hogy a megyében az elmúlt két és fél évben 20-25 év lemaradását hozták be. Egyébként Szatmár megye országos szinten az első volt a kórházak decentralizálását tekintve. A volt miniszter megköszönte a megyei tanács, főképp Csehi Árpád közbenjárását nemcsak az egészségügyi fejlesztések érdekében. Dr. Ritli László is örömét fejezte ki, hogy részt vehet az átadáson, majd ígéretet tett, hogy minden tőle telhetőt megtesz a megyei egészségügyi előrelépésekért. Utolsóként Csehi Árpád, a megyei tanács alelnöke lépett a mikrofonhoz. A volt tanácselnök Kovács Jenő kezdeményezését (ő kérte, hogy decentralizálják a károlyi kórházat) és Cseke Attila segítségét emelte ki, majd elnézést kért az általa alkalmazott egészségügyi fejlesztésekre irányuló „terror” miatt, ugyanakkor megígérte: ezentúl is számíthatnak rá ilyen téren. Elmondása szerint ugyanis statisztikák kimutatják, hogy Szatmár megye az átlagéletkor (70 év) tekintetében rendkívül rosszul áll országos szinten. Ezen kellene javítani az elkövetkező években.

Az elöljárók felszólalásait követően sor került a szalagvágásra, majd egy kisebb fogadás után a jelenlévők körbejárhatták a felújított épületet.

ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:45
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...