Átadták a Pax Ösztöndíjat
Utoljára módositva: 2019-06-04 19:30:48

Ragyogó napsütésben, az iskola parkudvarán nm. és ft. Schönberger Jenő püspök atya adta át a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjainak az idei Pax Ösztöndíjakat.

A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban már hagyomány, hogy minden tanév végéhez közeledve kiosztják a Pax Ösztöndíjakat a kiemelkedő eredményeket elért, az iskolai életben és azon kívül is aktív diákok között.

A 2018/2019-es tanévben 54 diák nyújtott be pályázatot a Pax Alapítványhoz: 14 elemis, 17 általános iskolás és 23 középiskolás diák. A pályázat kritériumrendszerét igyekeztek az iskola célkitűzéseihez, küldetésnyilatkozatához igazítani: számított a tanulmányi átlag, az osztályfőnöki és plébánosi ajánlás, az iskolán kívüli tevékenységek — tantárgyversenyeken, szavalóversenyeken elért eredmények, fellépés az iskolakórussal, képzéseken való részvétel, önkéntes munka vállalása, karitatív munka vállalása, sporttevékenység. Minden egyes kritérium, tevékenység meghatározott pontértékkel rendelkezett, és ezeket összeadva született meg a végső pontszám. Ebben a tanévben a Pax Ösztöndíj összértéke 4410 lej volt. Az ösztöndíjbizottság döntése alapján az 54 pályázó diák közül 51-en értek el magas pontszámot, így ők azok a tanulók, akik részesültek az ösztöndíjban.

Ádámkó István igazgató köszönetet mondott a Szatmári Római Katolikus Püspökségnek és nm. és ft. Schönberger Jenő püspöknek, dr. Cserháti István atyának, azoknak a szülőknek, akik felajánlották személyi jövedelemadójuk 2 százalékát a Pax Egyesületnek, valamint a mindenkori támogatóiknak.

Bumbuluţ Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...