Átadták az adományokat
Utoljára módositva: 2018-02-14 17:59:24

A Harag György Társulat által megszervezte jótékonysági program keretében 5160 lej folyt be, az összeget át is adták az érintetteknek.

Szerdán a Harag György Társulat igazgatói irodájában adta át Bessenyei Gedő István művészeti igazgató, Stier Péter adminisztratív igazgató és Nagy Orbán főigazgató a két kedvezményezett civil szervezetnek azt a támogatást, amely a múlt heti miniévad előadásai során folytak be. Február 5. és 8. között az Északi Színház Harag György Társulata és román tagozata közös miniévadot szervezett, amelyben három-három előadást játszottak. A magyar színtársulat a Bernarda Alba háza, a Tévedések vígjátéka és a Tizenöt próbálkozás a színészetre című előadások bevételét a Hans Lindner Alapítvány, illetve a Máltai Szeretetszolgálat támogatására ajánlotta fel. A jegyeladásból és a színház előterében található urnában elhelyezett adományokból származó összeg 5160 lej. „A társulattól kapott támogatást a Reménysugár program keretén belül működtetett kolozsvári lakás ágyneműkészletének kicserélésére — 10 párna, 10 paplan/takaró, 10 lepedő és 10 rendbeli ágynemű huzat — fogjuk fordítani. A négyszobás lakás a kolozsvári klinikákon kezelt szatmári betegek és kísérőik elszállásolását szolgálja. Az elmúlt évben 500 esetben sikerült védett szállást biztosítanunk az ezt igénylőknek” — mondta Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány vezetője. „Számításaink szerint a támogatásból két és fél hónapon keresztül tudjuk biztosítani a felnőtteknek való pelenkákat annak a közel húsz fekvőbetegnek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szatmári kirendeltsége által támogatott, nehéz sorsú családokban élnek” — mondja a támogatás felhasználása kapcsán Pallai Kristóf, a Máltai szervezet koordinátora.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Peppermint: A bosszú angyala
Ma, 18:40
Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt nő igazságot akar, de az elkövetőket – egy befolyásos kartell tagjait – a korrupt bíróság felmenti. Riley nem nyugszik, amíg le nem számol a tettesekkel: vérbeli harcossá képezi ki magát, hogy egytől-egyig kiiktassa a családja haláláért felelős bűnözőket. A mindenre elszánt magányos harcosnak nem csak az alvilág felbőszült embe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Az apáca
Ma, 20:40
A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba. Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a klastrom mindig félhomályos, mindig hideg és barátságtalan folyosóin, és a jövevények (egy apáca, egy szerzetes és egy novícius) bízik benne, hogy hamar kiderítik, ki állhat a háttérben, és hazatérhetnek bizton
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. szeptember 25.
Párkapcsolata és hivatása közül néha csak az egyikkel, azután csak a másikkal foglalkozik minden erejével és nem találja az arany középutat.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. szeptember 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, 2 fej lila hagyma, 2 db paradicsom, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, ...