Átadták az adományokat
Utoljára módositva: 2018-02-14 17:59:24

A Harag György Társulat által megszervezte jótékonysági program keretében 5160 lej folyt be, az összeget át is adták az érintetteknek.

Szerdán a Harag György Társulat igazgatói irodájában adta át Bessenyei Gedő István művészeti igazgató, Stier Péter adminisztratív igazgató és Nagy Orbán főigazgató a két kedvezményezett civil szervezetnek azt a támogatást, amely a múlt heti miniévad előadásai során folytak be. Február 5. és 8. között az Északi Színház Harag György Társulata és román tagozata közös miniévadot szervezett, amelyben három-három előadást játszottak. A magyar színtársulat a Bernarda Alba háza, a Tévedések vígjátéka és a Tizenöt próbálkozás a színészetre című előadások bevételét a Hans Lindner Alapítvány, illetve a Máltai Szeretetszolgálat támogatására ajánlotta fel. A jegyeladásból és a színház előterében található urnában elhelyezett adományokból származó összeg 5160 lej. „A társulattól kapott támogatást a Reménysugár program keretén belül működtetett kolozsvári lakás ágyneműkészletének kicserélésére — 10 párna, 10 paplan/takaró, 10 lepedő és 10 rendbeli ágynemű huzat — fogjuk fordítani. A négyszobás lakás a kolozsvári klinikákon kezelt szatmári betegek és kísérőik elszállásolását szolgálja. Az elmúlt évben 500 esetben sikerült védett szállást biztosítanunk az ezt igénylőknek” — mondta Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány vezetője. „Számításaink szerint a támogatásból két és fél hónapon keresztül tudjuk biztosítani a felnőtteknek való pelenkákat annak a közel húsz fekvőbetegnek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szatmári kirendeltsége által támogatott, nehéz sorsú családokban élnek” — mondja a támogatás felhasználása kapcsán Pallai Kristóf, a Máltai szervezet koordinátora.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 22.
Bánjon ma óvatosan a pénzzel! Ez vonatkozik saját pénztárcájára is, de üzleti döntéseiben sem árt most megfontoltabbnak lennie, mint általában.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. március 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...