Átadták az alkotói díjakat
Utoljára módositva: 2014-06-19 09:45:26

Tegnap a szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermében átadták a LiterArt Magyartanári Egyesület által az általános- és középiskolások számára meghirdetett alkotói pályázat díjait.

 

A pályázatokat értékelő zsűri és a díjazottak

A díjátadó ünnepségen a zsűri tagjai (Jánk Károly — költő, magyartanár), Varga Bressel Christiane és Czier Andrea (magyartanárok) értékelték a beérkezett és díjazott pályamunkákat.

Gál Gyöngyi, a LiterArt Magyartanári Egyesület elnöke elmondta, hogy az egyesület megalakulásakor felvállalta a tehetségkutatást, ezért eddig minden évben meghirdette az alkotói pályázatot, amelyre eddig ígéretes pályamunkák érkeztek, úgy tűnt, hogy érdemes alkotásra biztatni a fiatalokat. Ezekkel a tanulókkal többször találkoztak az év folyamán, lehetőség adódott nyomon követni a munkájukat, ugyanakkor találkozókat szerveztek kortárs írókkal és költőkkel is. Fontos, hogy a fiatalok sokat olvassanak, és kialakuljon egy színvonalas ifjúsági irodalom. Czier Andrea úgy vélte, hogy a beérkezett pályamunkák azt tanúsítják, hogy a pályázó fiatalok kreatívak és tehetségesek. Jó versekkel és prózákkal neveztek be a versenyre, minden alkotó valamilyen módon győztesnek érezheti magát. Varga Bressel Christiane szerint fontos a tehetségkutatás, biztatni kell a fiatalokat, hogy a továbbiakban is próbálkozzanak. Jánk Károly, a zsűri elnöke közölte, hogy a tavalyinál kevesebb, azaz huszonnégy pályázó huszonöt írása érkezett be. Egyes kategóriákban amiatt nem osztottak ki első és második díjat, mert nem volt elég pályamunka, és a színvonal sem érte el a felállított mércét. Ami meglepő, hogy a tavalyi győztesek közül sem jelentkezett mindenki. Jánk szerint nem születtek tökéletes alkotások, de ez nem is várható el a diákoktól, de érzékelhetők a jó irányvonalak. Amin javítani kell, az a tartalom megjelenítése, a stílus és a nyelvi forma. A szervezők úgy döntöttek, hogy ezentúl csak háromévente hirdetik meg az alkotói pályázatot.

 

Díjazottak

 

V–VIII. osztály

Vers kategória: 3. díj — Tallián Anna, VI. osztály, Hám János (A láma meg a sáska). Próza: 3. díj – Cseh Eszter Alíz, VI. osztály, Avasújváros (A kicsi álmodozó) és Pink Jennifer, VI. osztály, Hám János (A csitári hegyek alatt). Különdíj – Gáspár Erzsébet Imáni, VII. osztály, Ion Creangă Általános Iskola (Besu). Dicséret – Mali Attila Szabolcs, VII. osztály, Avasújváros (Büdössári történetek).

IX–XII. osztály

Vers

1. díj – Berki Ádám, XI. osztály, Kölcsey, 2. díj – Ghiorasin Anna, XI. osztály, Kölcsey (haikuk). Dicséret – Hankovszky Arnold, XII. osztály, Hám János (Sziszüphosz szerelme). Dicséret – Klipács Karolina, IX. osztály, Kölcsey (Ítélet).

Próza

1. díj – Borlán Dalma, XI. osztály, Művészeti (Sátántangó), 2. díj – Fábián Ármin, IX. osztály, Hám János (Nem minden az, aminek látszik), Mares Eszter, X. osztály, Hám János (Papírrepülő a kifutópályán) és Rappert Balázs, X. osztály, Hám János (Tűzijáték). Dicséret – Szilágyi Mónika, XI. osztály, Kalazanci (Az élet).

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Tulipánláz
Ma, 15:00
A 17. századi Amszterdamban az elárvult Sophiát házasságba kényszerítik egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Amikor férje portrét rendel róla, szenvedélyes viszonyba bonyolódik fiatal festőjével. Hogy elmenekülhessenek a kereskedő messzire érő kezei elől, a két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy a megfelelő mennyiségű hagymával elég pénzre tesznek szert szabadságu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A Lego Ninjago film
Ma, 17:00
Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget. De kik lehetnek ők? Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Amerikai bérgyilkos
Ma, 19:00
Mitch Rapp (Dylan O Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:00
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 27.
Talán érdemes lenne még egyszer átgondolni, hogy mit veszíthet, ha főnöke nem fogadja majd olyan pozitívan újítási javaslatait. Fogalmazzon óvatosan!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...