Átadták az alkotói díjakat
Utoljára módositva: 2014-06-19 09:45:26

Tegnap a szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermében átadták a LiterArt Magyartanári Egyesület által az általános- és középiskolások számára meghirdetett alkotói pályázat díjait.

 

A pályázatokat értékelő zsűri és a díjazottak

A díjátadó ünnepségen a zsűri tagjai (Jánk Károly — költő, magyartanár), Varga Bressel Christiane és Czier Andrea (magyartanárok) értékelték a beérkezett és díjazott pályamunkákat.

Gál Gyöngyi, a LiterArt Magyartanári Egyesület elnöke elmondta, hogy az egyesület megalakulásakor felvállalta a tehetségkutatást, ezért eddig minden évben meghirdette az alkotói pályázatot, amelyre eddig ígéretes pályamunkák érkeztek, úgy tűnt, hogy érdemes alkotásra biztatni a fiatalokat. Ezekkel a tanulókkal többször találkoztak az év folyamán, lehetőség adódott nyomon követni a munkájukat, ugyanakkor találkozókat szerveztek kortárs írókkal és költőkkel is. Fontos, hogy a fiatalok sokat olvassanak, és kialakuljon egy színvonalas ifjúsági irodalom. Czier Andrea úgy vélte, hogy a beérkezett pályamunkák azt tanúsítják, hogy a pályázó fiatalok kreatívak és tehetségesek. Jó versekkel és prózákkal neveztek be a versenyre, minden alkotó valamilyen módon győztesnek érezheti magát. Varga Bressel Christiane szerint fontos a tehetségkutatás, biztatni kell a fiatalokat, hogy a továbbiakban is próbálkozzanak. Jánk Károly, a zsűri elnöke közölte, hogy a tavalyinál kevesebb, azaz huszonnégy pályázó huszonöt írása érkezett be. Egyes kategóriákban amiatt nem osztottak ki első és második díjat, mert nem volt elég pályamunka, és a színvonal sem érte el a felállított mércét. Ami meglepő, hogy a tavalyi győztesek közül sem jelentkezett mindenki. Jánk szerint nem születtek tökéletes alkotások, de ez nem is várható el a diákoktól, de érzékelhetők a jó irányvonalak. Amin javítani kell, az a tartalom megjelenítése, a stílus és a nyelvi forma. A szervezők úgy döntöttek, hogy ezentúl csak háromévente hirdetik meg az alkotói pályázatot.

 

Díjazottak

 

V–VIII. osztály

Vers kategória: 3. díj — Tallián Anna, VI. osztály, Hám János (A láma meg a sáska). Próza: 3. díj – Cseh Eszter Alíz, VI. osztály, Avasújváros (A kicsi álmodozó) és Pink Jennifer, VI. osztály, Hám János (A csitári hegyek alatt). Különdíj – Gáspár Erzsébet Imáni, VII. osztály, Ion Creangă Általános Iskola (Besu). Dicséret – Mali Attila Szabolcs, VII. osztály, Avasújváros (Büdössári történetek).

IX–XII. osztály

Vers

1. díj – Berki Ádám, XI. osztály, Kölcsey, 2. díj – Ghiorasin Anna, XI. osztály, Kölcsey (haikuk). Dicséret – Hankovszky Arnold, XII. osztály, Hám János (Sziszüphosz szerelme). Dicséret – Klipács Karolina, IX. osztály, Kölcsey (Ítélet).

Próza

1. díj – Borlán Dalma, XI. osztály, Művészeti (Sátántangó), 2. díj – Fábián Ármin, IX. osztály, Hám János (Nem minden az, aminek látszik), Mares Eszter, X. osztály, Hám János (Papírrepülő a kifutópályán) és Rappert Balázs, X. osztály, Hám János (Tűzijáték). Dicséret – Szilágyi Mónika, XI. osztály, Kalazanci (Az élet).

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 16.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...