Átadták az új sportpályát Mezőteremen
Utoljára módositva: 2017-09-24 18:05:14

A kellemetlen, esős időjárás miatt elmaradt az a helyiek között szerveződött barátságos mérkőzés, mellyel a teljesen megújult sportpályát avatták volna fel Mezőteremen a hétvégén.

Megszentelték, majd hivatalosan is átadták a mezőteremi iskola udvarán kialakított korszerű, gumiborítású sportpályát

Önerőből készült el az a korszerű sportpálya, melyet a mezőteremi iskolásokon kívül délutánonként a helyi sportkedvelők is igénybe vehetnek. Szombat délután ugyanis átadták a létesítményt, mely amellett, hogy kis méretű labdarúgópálya, még kézilabda- és kosárlabdapályaként is funkcionálhat. Az elkerített pálya gumírozott borítást kapott, s a maga ezer négyzetméteres alapterületével vélhetően kedvelt helye lesz a mozgást szerető teremieknek. Minderről Tar Miklós, a község polgármestere nyilatkozott az átadási ceremónia kapcsán.

„Meggyőződésünk, hogy ezt már rég meg kellett volna kapniuk a mezőteremi fiataloknak, hiszen sokan vannak, akik szívesen sportolnak. Ugyanakkor az iskolában tanulóknak is kellett ez, s biztos vagyok benne, hogy megfelelő odafigyeléssel hosszú éveken keresztül használni tudják majd a pályát. A sportpálya kialakítására 287 ezer lejt fordítottunk, míg a környező iskolaudvart és a zöldövezetet további 105 ezer lejből alakítottuk át. Az egészséges életmód gyakorlására és a testmozgásra szeretnénk ösztönözni a teremieket, s remélem, hogy ezzel a pályával tettünk egy lépést ennek irányába. A gyerekeknek sem volt erre semmi lehetőségük, ezért döntöttünk a tanácsosokkal együtt erről a beruházásról. Mostantól nem kell különböző helyekre szaladgálniuk, itt a pálya, cserecipőt kell csak hozniuk, és kezdődhet is a tornaóra” — fogalmazott a polgármester.

Tar Miklós kérdésre válaszolva elmondta, hogy a hamarosan sorra kerülő tanácsülésen terjesztik elő azt a határozattervezetet, melynek értelmében a pálya bérlésére is lehetőség nyílik. Ötven lejben szabnák meg a bérleti díjat, s az összeg fejében egy órán keresztül lehet használni a sportpályát. A jövőben pedig szeretnének öltözőt is építeni a pálya közelében, s ezáltal még komfortosabbá és vonzóbbá tenni a létesítményt.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 20:40
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 15.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...