Átadták az új sportpályát Mezőteremen
Utoljára módositva: 2017-09-24 18:05:14

A kellemetlen, esős időjárás miatt elmaradt az a helyiek között szerveződött barátságos mérkőzés, mellyel a teljesen megújult sportpályát avatták volna fel Mezőteremen a hétvégén.

Megszentelték, majd hivatalosan is átadták a mezőteremi iskola udvarán kialakított korszerű, gumiborítású sportpályát

Önerőből készült el az a korszerű sportpálya, melyet a mezőteremi iskolásokon kívül délutánonként a helyi sportkedvelők is igénybe vehetnek. Szombat délután ugyanis átadták a létesítményt, mely amellett, hogy kis méretű labdarúgópálya, még kézilabda- és kosárlabdapályaként is funkcionálhat. Az elkerített pálya gumírozott borítást kapott, s a maga ezer négyzetméteres alapterületével vélhetően kedvelt helye lesz a mozgást szerető teremieknek. Minderről Tar Miklós, a község polgármestere nyilatkozott az átadási ceremónia kapcsán.

„Meggyőződésünk, hogy ezt már rég meg kellett volna kapniuk a mezőteremi fiataloknak, hiszen sokan vannak, akik szívesen sportolnak. Ugyanakkor az iskolában tanulóknak is kellett ez, s biztos vagyok benne, hogy megfelelő odafigyeléssel hosszú éveken keresztül használni tudják majd a pályát. A sportpálya kialakítására 287 ezer lejt fordítottunk, míg a környező iskolaudvart és a zöldövezetet további 105 ezer lejből alakítottuk át. Az egészséges életmód gyakorlására és a testmozgásra szeretnénk ösztönözni a teremieket, s remélem, hogy ezzel a pályával tettünk egy lépést ennek irányába. A gyerekeknek sem volt erre semmi lehetőségük, ezért döntöttünk a tanácsosokkal együtt erről a beruházásról. Mostantól nem kell különböző helyekre szaladgálniuk, itt a pálya, cserecipőt kell csak hozniuk, és kezdődhet is a tornaóra” — fogalmazott a polgármester.

Tar Miklós kérdésre válaszolva elmondta, hogy a hamarosan sorra kerülő tanácsülésen terjesztik elő azt a határozattervezetet, melynek értelmében a pálya bérlésére is lehetőség nyílik. Ötven lejben szabnák meg a bérleti díjat, s az összeg fejében egy órán keresztül lehet használni a sportpályát. A jövőben pedig szeretnének öltözőt is építeni a pálya közelében, s ezáltal még komfortosabbá és vonzóbbá tenni a létesítményt.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 15:00
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 18.
Ma valahogy nem tud rendet tartani maga körül, ami a belső zűrzavar kivetülése. Ne keseredjen el, ezután a rendrakás megnyugtató fázisa következik majd.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...