Átadták az új sportpályát Mezőteremen
Utoljára módositva: 2017-09-24 18:05:14

A kellemetlen, esős időjárás miatt elmaradt az a helyiek között szerveződött barátságos mérkőzés, mellyel a teljesen megújult sportpályát avatták volna fel Mezőteremen a hétvégén.

Megszentelték, majd hivatalosan is átadták a mezőteremi iskola udvarán kialakított korszerű, gumiborítású sportpályát

Önerőből készült el az a korszerű sportpálya, melyet a mezőteremi iskolásokon kívül délutánonként a helyi sportkedvelők is igénybe vehetnek. Szombat délután ugyanis átadták a létesítményt, mely amellett, hogy kis méretű labdarúgópálya, még kézilabda- és kosárlabdapályaként is funkcionálhat. Az elkerített pálya gumírozott borítást kapott, s a maga ezer négyzetméteres alapterületével vélhetően kedvelt helye lesz a mozgást szerető teremieknek. Minderről Tar Miklós, a község polgármestere nyilatkozott az átadási ceremónia kapcsán.

„Meggyőződésünk, hogy ezt már rég meg kellett volna kapniuk a mezőteremi fiataloknak, hiszen sokan vannak, akik szívesen sportolnak. Ugyanakkor az iskolában tanulóknak is kellett ez, s biztos vagyok benne, hogy megfelelő odafigyeléssel hosszú éveken keresztül használni tudják majd a pályát. A sportpálya kialakítására 287 ezer lejt fordítottunk, míg a környező iskolaudvart és a zöldövezetet további 105 ezer lejből alakítottuk át. Az egészséges életmód gyakorlására és a testmozgásra szeretnénk ösztönözni a teremieket, s remélem, hogy ezzel a pályával tettünk egy lépést ennek irányába. A gyerekeknek sem volt erre semmi lehetőségük, ezért döntöttünk a tanácsosokkal együtt erről a beruházásról. Mostantól nem kell különböző helyekre szaladgálniuk, itt a pálya, cserecipőt kell csak hozniuk, és kezdődhet is a tornaóra” — fogalmazott a polgármester.

Tar Miklós kérdésre válaszolva elmondta, hogy a hamarosan sorra kerülő tanácsülésen terjesztik elő azt a határozattervezetet, melynek értelmében a pálya bérlésére is lehetőség nyílik. Ötven lejben szabnák meg a bérleti díjat, s az összeg fejében egy órán keresztül lehet használni a sportpályát. A jövőben pedig szeretnének öltözőt is építeni a pálya közelében, s ezáltal még komfortosabbá és vonzóbbá tenni a létesítményt.

Tőtős Tímea

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A Hangya és a Darázs
Ma, 16:55
A Marvel Studios új filmjében az Amerika Kapitány: Polgárháború eseményeit követően Scott Lang kénytelen viselni döntései következményeit szuperhősként és apaként egyaránt. Próbál egyensúlyozni a magánéletében és a Hangyaként reá nehezedő felelősséggel, ám mikor Hope van Dyne és Dr. Hank Pym felkeresi, újabb küldetésre indul. A Darázs személyében társat is kap, így csapatban derítenek fel súlyos titkokat a múltból.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Felhőkarcoló
Ma, 21:00
Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek... a tűzvonal fölött.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. július 16.
Ne mondj igent arra, amit nem akarsz. Igen, tudom, hogy ez nem az a nagy életbölcsesség, amire egy horoszkóptól vársz. Ugyanakkor ma sokan akarják rád tukmálni az akaratukat, és az érzelmi zsarolás igen sokféle formájával találkozhatsz. Ragaszkodj a saját akaratodhoz, és szelíden mondj nemet minden manipulációra.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 16.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...