Átcsoportosított pénzalapok
Utoljára módositva: 2018-07-22 16:33:57

A tanácsülésen sikerült pénzalapokat átcsoportosítani a futó pályázatok önrészének biztosítására, az út menti árkok kaszálására.

 

A pénteken megszervezett megyei tanácsülés kapcsán Pataki Csaba, a megyei tanács elnöke elmondta, hogy két fontos napirendi pontról született döntés: egyiknél átcsoportosítottak pénzt a futó pályázatok önrészének biztosítására és a tanulmányok elkészítésére, hogy előre tudjanak lépni azok gyakorlatba ültetésében, míg a másik fontos határozat az, hogy az országos közútkezelő hatóság (CNAIR) átvesz a megyei tanácstól egy 17,5 kilométeres útszakaszt. A 196C jelzésű megyei út, mely Piskolt–Reszege–Piskoltliget–Horea településeket köti össze, átkerül a CNAIR-hoz, ezáltal nő az esély arra, hogy még egy állandósult határátkelő nyíljon Szatmár megyében, a Horea–Ümböly határátkelőről van szó. A mostani útátadás által a megye nyugati részén is sokkal jobbá válhat az úthálózat. „Nem utolsó sorban ott van egy nagy ortodox kolostor is, amely vallási turizmus területén eléggé jelentős. Jó dolognak tartom, hogy Szatmár megyéből van egy püspökhelyettes a Máramarosi-Szatmári püspökségen, aki ebben a térségben székel. Így egy közös összefogással állam és egyház között gazdasági vetülete is lehet, ha rendbe tesszük az infrastruktúrát, s leginkább akkor, ha megnyílik a határ” – fogalmazott Pataki Csaba. Megtudtuk, hogy pénteken sikerült még némi pénzalapot átirányítani a jelenleg is futó útjavítási szerződések finanszírozására, ugyanakkor kb. fél millió lejt irányozak elő arra, hogy az utak mentén el tudják kezdeni a kaszálást, ezáltal a parlagfűirtást is megoldva.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e méregteleníteni?
Igen, szükség van megtisztítani a szervezetet
Még nem próbáltam, de itt az ideje elkezdeni
Nem szoktam, szerintem semmi szükség rá
Mi az a méregtelenítés?
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...