Átcsoportosított pénzalapok
Utoljára módositva: 2018-07-22 16:33:57

A tanácsülésen sikerült pénzalapokat átcsoportosítani a futó pályázatok önrészének biztosítására, az út menti árkok kaszálására.

 

A pénteken megszervezett megyei tanácsülés kapcsán Pataki Csaba, a megyei tanács elnöke elmondta, hogy két fontos napirendi pontról született döntés: egyiknél átcsoportosítottak pénzt a futó pályázatok önrészének biztosítására és a tanulmányok elkészítésére, hogy előre tudjanak lépni azok gyakorlatba ültetésében, míg a másik fontos határozat az, hogy az országos közútkezelő hatóság (CNAIR) átvesz a megyei tanácstól egy 17,5 kilométeres útszakaszt. A 196C jelzésű megyei út, mely Piskolt–Reszege–Piskoltliget–Horea településeket köti össze, átkerül a CNAIR-hoz, ezáltal nő az esély arra, hogy még egy állandósult határátkelő nyíljon Szatmár megyében, a Horea–Ümböly határátkelőről van szó. A mostani útátadás által a megye nyugati részén is sokkal jobbá válhat az úthálózat. „Nem utolsó sorban ott van egy nagy ortodox kolostor is, amely vallási turizmus területén eléggé jelentős. Jó dolognak tartom, hogy Szatmár megyéből van egy püspökhelyettes a Máramarosi-Szatmári püspökségen, aki ebben a térségben székel. Így egy közös összefogással állam és egyház között gazdasági vetülete is lehet, ha rendbe tesszük az infrastruktúrát, s leginkább akkor, ha megnyílik a határ” – fogalmazott Pataki Csaba. Megtudtuk, hogy pénteken sikerült még némi pénzalapot átirányítani a jelenleg is futó útjavítási szerződések finanszírozására, ugyanakkor kb. fél millió lejt irányozak elő arra, hogy az utak mentén el tudják kezdeni a kaszálást, ezáltal a parlagfűirtást is megoldva.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tini titánok, harcra fel! - A film
Ma, 17:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sötét elmék
Ma, 21:00
Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 21.
Olyannyira makacs vagy, hogy az mások számára könnyen tűnhet következetességnek. Mások talán azt gondolják, hogy azért ismételgeted ugyanazt, mert következetes vagy. De valójába csak arról van szó, hogy félsz megnyílni az újdonságok előtt kedden. Talán attól is félsz, hogy kiengedd a kezedből az irányítást.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...