Átfogóbb munka a Pannónián
Utoljára módositva: 2019-07-30 12:55:21

Leadta a szatmárnémeti városházára a Dacia (Pannónia) szálló tulajdonosa az épület átfogó, sürgősségi állagmegőrző munkálatairól szóló technikai dokumentációt. Pár nap ennek jóváhagyási ideje.

Összeállította a szatmárnémeti Pannónia szálló tulajdonosa, hogy milyen munkálatokat lát első lépésben szükségesnek elvégezni ahhoz, hogy az épület állaga ne romoljon tovább, és megszüntethesse a közvetlen közveszélyokozás feltételeit, tájékoztatta lapunkat Zamfir Danciu. A Szatmár Megyei Műemlékvédelmi Igazgatóság vezetője elmondta: őszre várható, hogy a teljes restaurálásra vonatkozó dokumentáció elkészül, és talán még idén elvégezhető lesz pár olyan munkafázis, amelyik ebben szerepel majd.

 

Az esővíz kívül tartása

 

A mostani, a sürgősségi munkálatokról szóló dossziéban az van, hogyan látják megoldhatónak a tavasszal már elkezdett beázásmentesítés átfogóbb formában történő megoldását, illetve a homlokzat olyan állapotba hozását, hogy az ne hulljon, ne omoljon tovább. Az elsődleges a törött cserepek cseréje, ami Danciu szerint nem jelent egyet a pótlásukkal. Teljesen gyakorlatias szempontok alapján történik az esővíz épületen kívül tartásának megoldása; amíg szert tesz a kivitelező a megfelelő árnyalatú kék tetőfedő anyagra, az elvárttól eltérő színű és mintázatú cseréppel kénytelen dolgozni. Ennek használata időszakos szerepe miatt el van nézve a műemlékvédelmi hatóság részéről; akkora gondok vannak az épület állapotával, hogy a cserép színe a legkisebb probléma.

A műemlékvédelmi igazgatóság vezetője szerint az új tulajdonos a lehető leggyorsabb tempóban végzi a teljes épületfelújítást megelőző feladatokat; a szatmári szakembergárda és a hatóság semmi kivetnivalót nem talál ebben. Danciu szerint az igazgatóságnak ahányszor csak szüksége van bármilyen irányultságú szakember álláspontjára, azt mindig gyorsan megkapja, s ha személyes jelenlét kell, az is mindig megoldott. A tulajdonos romániai képviselőjével is rendszeres a kapcsolat, szinte heti gyakorisággal egyeztetnek az ügy állásáról.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Halálos iramban: Hobbs & Shaw
Ma, 14:35
Nyolc film után – melyek összesen csaknem 5 milliárd dolláros bevételt hoztak világviszonylatban – a sorozat most bemutatja az első spinoff filmjét, melyben Dwayne Johnson és Jason Statham tér vissza, mint Luke Hobbs és Deckard Shaw. Amióta a kigyúrt Hobbs, az amerikai Diplomata Biztonsági Szolgálat lojális ügynöke, és a törvényen kívüli Shaw, az egykori brit elit kommandós először összecsaptak 2015-ben a Halálos iramban 7-ben, a duó sorra osztogatta egymásnak a beszólásokat és a pofonokat, mik
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...