Áthelyezések és kinevezések az egyházmegyében
Utoljára módositva: 2019-07-26 10:36:48

Augusztus 1-jétől személyi változások történnek a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében.

Schönberger Jenő püspök Szinovácz György mezőpetri plébánost nyugállományba engedte, és a helyére, a közösség élére Barta Barnabás püspöki titkárt nevezte ki i.h. lelkésznek. Az új püspöki titkár és egyben ifjúsági és ministránslelkész Simon Attila lesz, aki augusztusig még a nagykárolyi Kalazanci Szent József líceum spirituálisi feladatait látja el. Nagykárolyban a líceum spirituálisa Magász Jenő lesz, aki visszatért egyházmegyénkbe a gurk-klagenfurti egyházmegyéből.

Az egyházmegye főpásztora Jakab Norbertet, a szatmárnémeti Szent Antal egyházközösség plébánosát két évre elengedte az innsbrucki egyházmegyébe lelkipásztori szolgálatra. A Szent Antal egyházközösség plébánosa Czumbil Wilhelm korábbi láposbányai plébános lesz, aki börtönlelkészi kinevezést is kapott, valamint ellátja a tüdőgondozó betegeit. Láposbánya római katolikus közösségét augusztustól Covaci István látja el, aki az aknasugatagi közösség szolgálatát adja át Gríz Lászlónak — ő az eltelt évben a nagybányai Szentháromság-plébánia segédlelkésze volt.

További változás, hogy Román János, a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet vezérigazgatója, jelen feladatkörét is megtartva, augusztustól a szelestyehutai közösséget is ellátja. Az Erdélyi Ferences Rendtartomány provinciálisa P. Fechetă Jenő kaplonyi segédlelkészt áthelyezte Brassóba templomigazgatónak, és P. Marek Bernardin segédlelkészt áthelyezte Kaplonyba segédlelkésznek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...