Átképzések, hiába
Utoljára módositva: 2014-02-25 10:12:28

Egyáltalán nem úgy tűnik, hogy fednék egymást a piaci elvárások és a szakmai képzések.

 

Marcel Maruşca szatmári AJOFM-igazgató

Párhuzamosan halad egymás mellett a Szatmár megyei beruházók által, szakmák szerint jelzett munkaerő-szükséglet és a Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) által szervezett átképzés a munkanélküliek számára. Több beruházóval is folynak tárgyalások az önkormányzatok és a cégmegbízottak között, elsősorban Szatmárnémeti és Nagykároly vonzáskörzetében, az AJOFM képzései mégsem látszanak ezekhez idomulni.

Ebben a hónapban építőipari, manikűrös- és pedikűrös-, szobalány-, valamint humánerőforrás-felügyelői átképzéseket indított az AJOFM, márciusban pedig autószerelői, könyvelői, kárpitosi és eladói kurzusok szerepelnek a tervek között.

Ehhez képest a még mindig keresett konfekcióipari dolgozók mellett leginkább szalagmunkát végzőkre lenne szükség mindkét Szatmár megyei városban és környékükön. Nagykárolyhoz közel a Bosch nyithat legközelebb kábelezéssel foglalkozó üzemet Fény közelében, Szatmárnémetiben egy spanyol beruházó tervez mesterséges mini-vízierőművel megjelenni, illetve egy osztrák húsfeldolgozó után egy hasonló szakágban beruházó német üzletember tárgyalt az itteni lehetőségekről.

Princz Csaba

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...