Átképzések, hiába
Utoljára módositva: 2014-02-25 10:12:28

Egyáltalán nem úgy tűnik, hogy fednék egymást a piaci elvárások és a szakmai képzések.

 

Marcel Maruşca szatmári AJOFM-igazgató

Párhuzamosan halad egymás mellett a Szatmár megyei beruházók által, szakmák szerint jelzett munkaerő-szükséglet és a Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) által szervezett átképzés a munkanélküliek számára. Több beruházóval is folynak tárgyalások az önkormányzatok és a cégmegbízottak között, elsősorban Szatmárnémeti és Nagykároly vonzáskörzetében, az AJOFM képzései mégsem látszanak ezekhez idomulni.

Ebben a hónapban építőipari, manikűrös- és pedikűrös-, szobalány-, valamint humánerőforrás-felügyelői átképzéseket indított az AJOFM, márciusban pedig autószerelői, könyvelői, kárpitosi és eladói kurzusok szerepelnek a tervek között.

Ehhez képest a még mindig keresett konfekcióipari dolgozók mellett leginkább szalagmunkát végzőkre lenne szükség mindkét Szatmár megyei városban és környékükön. Nagykárolyhoz közel a Bosch nyithat legközelebb kábelezéssel foglalkozó üzemet Fény közelében, Szatmárnémetiben egy spanyol beruházó tervez mesterséges mini-vízierőművel megjelenni, illetve egy osztrák húsfeldolgozó után egy hasonló szakágban beruházó német üzletember tárgyalt az itteni lehetőségekről.

Princz Csaba

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...