ATOP-gyűlés volt Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2019-12-13 17:43:41

A nagykárolyi önkormányzat a helyi költségvetéséből fogja finanszírozni a városi rendőrség épületének tetőszerkezetét érintő rehabilitációs munkálat megvalósíthatósági tanulmányának elkészítését, jelentette ki Kovács Jenő polgármester a Szatmár Megyei Területi Közrendészeti Hatóság (ATOP) azon gyűlésen, amely csütörtök délben zajlott a városházán.

A polgármester kijelentette, hogy Nagykároly Helyi Tanácsa döntéshozói elé terjeszti ezt az elképzelését, így hamarosan döntés születhet az ügyben. Így előrelépés várható ezzel kapcsolatban, s lesz egy kiindulási pontjuk is a tervezett munkálatok költségeinek a mértékéről.

A polgármester rámutatott: a nagykárolyi önkormányzat mindig kivette a részét a különböző közintézmények székhelyeinek a felújítási, illetve állagmegőrzési, korszerűsítési munkálataiból. Példaként a nagykárolyi bíróság épületének renoválását hozta fel: mint mondta, az önkormányzat a bíróság rendelkezésére bocsátott egy épületrészt a Nagykárolyi Szociális Központban, amelyet addig használhatnak az intézmény munkatársai, míg székhelyük felújítása tart. Ugyancsak a szociális központban kapnak majd helyet a nagykárolyi tűzoltóság emberei is, amíg az Independenţei utcai székhelyük felújítási munkálatai zajlanak.

Nagykároly rendőrfőnöke, Ioan Copil-Lăpuşte arról számolt be a jelenlévőknek, hogy az idei esőzések komoly kárt okoztak a rendőrség épületének tetőszerkezetében, így omlásveszélyessé vált az ingatlan. Mint mondta, a megrongálódott tetőrész nem csak az épületben dolgozó rendészeti munkatársak, hanem a járókelők számára is komoly veszélyt jelent. Az épület előtti járdarészt elkerítették, és ez figyelmezteti a lakosokat arra, hogy kerüljék el azt a szakaszt.

Ugyancsak az ATOP-gyűlés során Kovács Jenő polgármester arról is beszámolt a jelenlévőknek, hogy komoly közlekedésbiztonsági problémák adódnak Nagykárolyban, leginkább a gyalogátkelők környékén.

„Együttes erővel kell fellépnünk, hogy tudatosítsuk az autóvezetőkben és a gyalogosokban is, hogy jóval körültekintőbben kell közlekedniük a gyalogátkelőknél. Annál is inkább fontos ez, mert az utóbbi időszakban komoly és súlyos balesetek fordultak elő a gyalogátkelőkön” — mondta a polgármester, akinek a szavaival egyetértettek a jelenlévők.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 26.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...