Átszervezések zajlanak a kórházban
Utoljára módositva: 2014-02-10 11:02:25

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház jelentős átszervezés alatt áll, állítják az egészségügyi intézmény vezetői.

Az elsődleges szempont, hogy nagyobb tisztaságot tudjanak fenntartani az osztályokon. Ennek érdekében minden emeletre kineveztek egy felelőst, aki a karbantartásért felel. „Az első módosításnak köszönhetően, a karbantartásért minden szinten egy-egy személy felel, aki a csöpögő csaptól az elromlott berendezés javításáig mindenért felel. Ezt eddig az osztályvezető orvosok vagy főasszisztensek ellenőrizték, s ha javításra vagy pótlásra szorult valami, hosszadalmas bürokratikus procedúrát kellett végigjárniuk, hogy megoldódjanak a problémák. Tervem szerint csökkentjük a bürokráciát, a feladatmegoldás az elsődleges, nem a fölösleges papírmunka.

Azt követően, hogy minden osztályt meglátogattam, és szóba álltam a dolgozókkal, kidolgozunk egy olyan rendszert, ami leegyszerűsíti a folyamatokat és mindenki azzal foglalkozhat, amihez a legjobban ért’’ — fogalmazott Venemozer Erica kórházmenedzser, aki azt is elmondta, hogy a tisztaságra is nagy hangsúlyt fektetnek majd. „A kórházban a látogatási idő munkanapokon 14 és 20 óra között van. Mivel a betegek hozzátartozói a délelőtti órákban találkozhatnak a kezelőorvossal, sokan kihasználják, hogy bejutnak a kórházba és a látogatási időn kívül is keresik a hozzátartozóikat. Ez a jelenség zavarja az orvosokat, asszisztenseket és a betegeket is, mivel akadályozzák a kezelési folyamatot. Igyekszünk olyan módszert kidolgozni, mely által a látogatási időt be lehet tartani majd” — mondta a menedzser. Paula Mare, a megyei kórház orvosigazgatója arra kéri a betegek hozzátartozóit, hogy tartsák be a látogatási időt, s ne próbáljanak különböző ürüggyel bejutni a kórházba. „A látogatásnak megvannak a maga szabályai, azonban ha ezt betartatnák, akkor felháborodnának a látogatók, pedig azokat a páciensek érdekében dolgozták ki. Ebből a szabályzatból kiderül, hogy egy látogató maximum 30 percet tartózkodhat egy beteg mellett, s a kórteremben egy időben tartózkodó látogatók száma is maximalizálva van. Annak ellenére, hogy ez a betegek érdekeit védi, a látogatók nem akarják ezt figyelembe venni” — fogalmazott Paula Mare, aki elmondta, igyekeznek a betegek érdekeit figyelembe vevő szabályokat kidolgozni és bevezetni és betartatni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
The Disaster Artist
Ma, 17:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 19:40
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 18.
Környezete nem tudja eldönteni, hogy ilyen tévedhetetlenek a megérzései vagy egyszerűen csak kiváló informátorai vannak.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...