Átszervezték az Olimpia csoportját
Utoljára módositva: 2014-07-21 17:42:07

Hétfőn elutazott Brassópojanára az Olimpia FC labdarúgócsapat, ahol edzőtáborba készül majd a másodosztályos idényrajtra. Közben a kiderült, tizenhárom csapatos szériák lesznek a Liga 2-ben.

Bodea (jobbról az első) és Lulu Dragomir (jobbról a harmadik) huszonnégy játékossal utazott el a majd’ kéthetes edzőtáborba

Hat új csapatnév szerepel együtt a Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgó–együttes másodosztályos csoportjában, amelyet hétfőn hozott nyilvánosságra a liga2.ro. A hírportál Auraş Braşoveanu, a Liga 2-ben szereplő klubokat tömörítő Másodosztályos Labdarúgó Profiliga (LPF2) elnökére hivatkozva közölte a két, egyenként tizenhárom csapatos széria összetételét. Az élvonaltól búcsúzó Brassói Corona és a Temesvári ACS Poli, a harmadosztályból érkező Karánsebesi FC és a Pakotai Şoimii szerepel a 2-es Csoportban, ugyanakkor átsorolták a tavalyi 1-es Szériából a Tatrangi Unireát, illetve a FC Clinceniből átalakult Academica Argeş Piteşti együttest. A 2013/14-es idényből megmaradt a csoportban a Nagyváradi FC Bihor, a Besztercei Gloria, a CS Mioveni, az FC Olt Slatina, a CSM Râmnicu Vâlcea és a Resicabányai Metalul. A Minerul Motru bár matematikaialg kiesett, de felajánlották neki az üresen maradt egy Liga 2-es helyet, de az olténiai együttes inkább a harmadosztályban való szereplést választotta.

Az 1-es Csoportban a SC Bacău, a CS Baloteşti, az ACS Berceni, a CF Brăila, a Galaci Dunărea, a FCM Dorohoi, a Konstancai Farul, a Fortuna Poiana Câmpina, a Gloria Buzău, a Săgeata Năvodari, az Unirea Slobozia, a Rapid Suceava és a FC Voluntari szerepel. Innen az élvonalból kiesett FC Vaslui kapott volna helyet, azonban a moldovai együttes feloszlott.

Tehát, a fenntartott huszonnyolcból csak huszonhat helyet foglaltak el az arra jogosult egyesületek, a kétszer tizenhárom csapatos csoportokat pedig a Román Labdarúgó–szövetség augusztus 12-i gyűlésén hagyja jóvá a végrehajtó bizottság.

„Augusztus 12-ig véglegesítődnek a csoportösszetételek, addig lehetnek még változások – hangsúlyozta a Farult vezető Braşoveanu. – A jelenlegi állás szerint az idény végén négy–négy csapat esik majd ki a két szériából, a 10. helytől lefele.

Mint ismeretes, a Cosmin Bodea edző által vezetett Szatmárnémeti Olimpia FC tegnaptól edzőtáborba vonult. Augusztus elsejéig Brassópojanán fog alapozni a huszonnégy fős legénység. Itt július 26-án a Tatrangi Unira ellen, július 30-án pedig a Săgeata Năvodari-al vagy a CSM Râmnicu Vâlceával játszik majd egy–egy felkészülési mérkőzést. Az edzőtáborba Cosmin Bodea vezetőedző és Ioan „Lulu” Dragomir másodedző a következő játékosokat hívta meg: Anca–Trip, Şuta, Miron, Fila (kapusok), Munteanu, Paul Cr., Bălău, Micaş, Mureşan, Iuhas, Neagu, Rus (hátvédek), Villand, Gavrilescu, Svarczkopf, Romario Rus, Laso, Bic, Faur, Tillinger (középpályások), Bujor, Apostu, Boştină, Lucaci (csatárok).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...