Áttáncolták magukat 2017-be a szatmáriak
Utoljára módositva: 2017-01-02 18:57:21

Széles jókedvvel, hangos nótaszóval és pezsgő-pukkatásokkal búcsúztatták az óévet és léptek be az újba a megye minden településén, éjfélkor tűzijátékokkal ijesztették el a balszerencsét és jókívánságokkal csalogatták magukhoz a jószerencsét a szilveszterezők.

Látványos tűzijátékkal köszöntötték 2017-et a központban

Vendéglőkbe, diszkókba és magánházakba gyűltek össze kisebb-nagyobb baráti társaságok, vagy csak szűkebb családi körök jókedvvel hátat fordítani annak ami elmúlt és szembenézni azzal ami most jön, éjfélkor azok is kivonultak pezsgőt bontani, a tűzijátékot megnézni, akik a tévé előtt töltötték a szilvesztert. A magyarlakta településeken és a magyarok által szervezett bálokon szokás szerint most is kétszer léptek át az óév és az újév határán, a tizenkét órai pezsgőbontás után a magyarországi éjfél idején, éjjel egy órakor még egy pezsgő pukkant és a magyar himnuszt is elénekelték sok helyen.

Óév-búcsúztató, Újév-köszöntő a megyeszékhelyen

Tizenkét-óráztak a szatmárnémetiek az évek közötti éjszakán, a legtöbb helyen este nyolctól reggel nyolcig szólt a zene, koccantak a poharak és folyt a tánc. Az éjféli, főtéri tűzijáték jelentett csak pár perc pihenőt a nagy óév-búcsúztató bálok zenészeinek.

Ahol hegedűs van, ott magyar nóta is van!

Szilveszter éjjelén zenétől és nótaszótól volt hangos Szatmárnémeti, éttermek, bárok, diszkók és magánházak voltak tele óévet búcsúztató és újévet köszöntő emberekkel. Amelyik vendéglőben bált tartottak az év utolsó napján kivétel nélkül mindegyik megtelt, üres hely nem maradt sehol, sőt inkább a vendégek részéről való túljelentkezése jelentett megoldanivalót. A pártok, közhivatalok által szervezett bálok, vagy a szilveszteri céges rendezvények már nem számítanak bevett szokásnak, a kollégák inkább a magánéletben szerveződő társaságokkal báloznak szívesebben ilyenkor. Egyedül az RMDSZ és a NDF szervezett saját szilveszteri bált Szatmárnémetiben, előbbi a Mioriţa étterembe az Amulett együttessel, utóbbi a Svábházba, a Vokál duóval várta a vendégeket.

Amíg a zenészek húzni bírták, addig a táncosok is ropták!

Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester az RMDSz bál résztvevőit köszöntve arról is beszélt, hogy az új évet annak tudatában kezdik, hogy az a bizalom, amellyel az önkormányzati és a parlamenti választáson voltak a Szövetség jelöltjei iránt a város és a megye lakói, az nem csak a tisztséget szerzett elöljárókat, de egy egész csapatot munkára kötelez.

A szatmárnémeti alpolgármesterek baráti társaságban szilvesztereztek, Adrian Albut a Piramida báltermében találtuk meg, a liberális párti tisztviselőhöz és társaságához éjfél után csatlakozott Doina Feher, a másik szatmárnémeti alpolgármester, aki saját baráti társaságában búcsúztatta az óévet.

Adrian Albu szatmárnémeti alpolgármestert egy batizi úti étteremben csíptük el szilveszterezni

Maskulik Csaba szatmárnémeti városmenedzser a Palace éttermet választotta az évválasztót átlépni, itt szűkebb körben, szatmárnémeti és külföldi vendégekből álló társaságban múlatták az időt és beszélgettek elmúlt évi dolgaikról és újévi terveikről.

Maskulik Csaba megyeszékhelyi városmenedzser a Palace vendéglőben búcsúztatta a 2016-os évet

A Német Demokrata Fórum szervezte svábházi szilveszteren a túrterebesi Vokál Duó húzta a talpalávalót, ide a megye más településiről is érkeztek svábok és nem svábok és táncoltak máshol nem hallható, echte német újév-köszöntő zenére.

A Német Demokrata Fórum szilveszteri bálján német és sváb zenék is szóltak

Éjfélkor, a városközponti tűzijátékra, feltehetőleg a hideg miatt kevesebben jöttek ki mint a korábbi években, de az is lehet, hogy csak kevesen torlódtak be a főtér kultúrház előtti részére és távolabbról, nyakukat kevésbé meresztve figyelték a hangos fényjátékot. A nagy tűzijátékkal egy időben természetesen egyéni tűzijátékozás is folyt a téren a legnépszerűbb a földön pörgő fényben játszó tűzlégy-petárda volt, meg az a mini konfetti-ágyú, amelyik kisméretű eurókat szórt szét mindenfelé.

A tűzijáték végén, a báltermekbe visszatérve tovább folyt az immár újévi mulatozás mindenfelé, reggelig tartó bulizással és eszem-iszommal kezdték az évet a szatmárnémetiek.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:00
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...