Átvizsgálták a kórházi alkalmazottak autóit, csomagjait
Utoljára módositva: 2014-04-02 11:13:57

Felháborodást keltett a megyei kórház vezetőségének azon utasítása, hogy vizsgálják át az alkalmazottak csomagjait, autóit. Az esettel kapcsolatban Kereskényi Gábor interpellált.

 

Kereskényi Gábor

Kereskényi Gábor parlamenti képviselő a tegnapi képviselőházi ülésen interpellációjában arra kérte Nicolae Bănicioiu egészségügyi minisztert, hogy válaszoljon arra a kérdésre, hogy törvényes-e a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetőségének azon döntése, hogy ellenőrizze az orvosokat, egyetért-e az ilyen gyakorlattal? A képviselő elmondta, hogy március 25-én a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége elrendelte a műszakból távozó alkalmazottak gépkocsijainak és csomagjainak ellenőrzését, azzal a szándékkal, hogy megfékezzék a lopásokat a szatmári kórházakban. A kórház alkalmazásában levő orvosokat, asszisztenseket és kisegítő személyzetet azt követően ellenőrizték, hogy a kórházból eltűnt több matrac és egészségügyi felszerelés. Szerencsére az orvosok tiltakozását követően a kórház vezetősége visszavonta az ellenőrzésre vonatkozó utasítását. Az helyénvaló, hogy a lopás ellen fellép a vezetőség, de ezt semmiképpen sem az életmentő személyek méltóságának megsértése által kell tennie. A kórház vezetőségének reakcióját Kereskényi túlzásnak nevezte, főleg azért, mert kicsi annak az esélye, hogy a matracokat a kórház alkalmazottai, autóik csomagtartójába rejtve, próbálják meg ellopni az intézményből. Lehet jobb lett volna, ha az őrző-védő szolgálatot biztosító magáncég embereit ellenőrizték volna, akik az egész kórház területén jelen vannak. „Mi következik ezután? Az őrök az orvosok zsebeit is átvizsgálják majd, és megmotozzák az asszisztenseket? Mindezen tevékenységek feszültséget keltenek az említett intézményen belül, ahol az orvosok elégedetlenek, mivel az intézkedéseket az ő megkérdezésük nélkül hozza meg a kórház vezetősége” — fogalmazott Kereskényi Gábor felszólalása végén.

Válaszol a menedzsment

Az esettel kapcsolatosan a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe: „Figyelembe véve a különböző személyektől és a kórház alkalmazottaitól érkező tájékoztatásokat a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházból eltulajdonított gyógyszerekre, egészségügyi felszerelésekre, fogyóeszközökre, különböző javakra vonatkozóan, az Igazgatótanács elhatározta, hogy átvizsgálja az alkalmazottak személygépjárműveit. Hasonlóképp elrendelték a gyalogosan távozó alkalmazottak csomagjainak átvizsgálását is. Az ellenőrzés március 25-én 11 és 14 óra között zajlott, és a vizsgálatról minden alkalmazottat értesítettek a végrehajtás előtt 24 órával. Az ellenőrzés során nem találtak semmilyen eltulajdonított kórházi tulajdont, viszont arra fény derült, hogy az orvosi személyzet egy része nem tartja tiszteletben a munkaidőt.”

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Atomszóke
Ma, 18:30
Lorraine Broughtont (Charlize Theron), a brit titkosszolgálat gyöngyszemét, az MI6 szexi és vad kémistennőjét egy nem mindennapi feladattal bízzák meg: Berlinbe küldik, hogy szerezzen meg egy listát, amin titkosügynökök, köztük kettős ügynökök neve szerepel, és amire a KGB is feni a fogát. A dögös hírszerző felveszi a kapcsolatot a helyi beépített ügynökkel, David Percivallal (James MacAvoy), akinek segítségével a profi informátornő egyre magabiztosabban veti bele magát a berlini titkosszolgálat
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 16.
Olyan ügyesen halogatsz egy fontos lépést, hogy már szinte magától értetődően halasztod holnapra vagy a jövőhétre. Pedig szerdán az lenne a legjobb, ha kilépnél ebből a körből, és ha elhagynád a halogatást. Ma az lenne a legjobb, ha egy nagy levegővel belevágnál valami új dologba.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...