Átvizsgálták a kórházi alkalmazottak autóit, csomagjait
Utoljára módositva: 2014-04-02 11:13:57

Felháborodást keltett a megyei kórház vezetőségének azon utasítása, hogy vizsgálják át az alkalmazottak csomagjait, autóit. Az esettel kapcsolatban Kereskényi Gábor interpellált.

 

Kereskényi Gábor

Kereskényi Gábor parlamenti képviselő a tegnapi képviselőházi ülésen interpellációjában arra kérte Nicolae Bănicioiu egészségügyi minisztert, hogy válaszoljon arra a kérdésre, hogy törvényes-e a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetőségének azon döntése, hogy ellenőrizze az orvosokat, egyetért-e az ilyen gyakorlattal? A képviselő elmondta, hogy március 25-én a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége elrendelte a műszakból távozó alkalmazottak gépkocsijainak és csomagjainak ellenőrzését, azzal a szándékkal, hogy megfékezzék a lopásokat a szatmári kórházakban. A kórház alkalmazásában levő orvosokat, asszisztenseket és kisegítő személyzetet azt követően ellenőrizték, hogy a kórházból eltűnt több matrac és egészségügyi felszerelés. Szerencsére az orvosok tiltakozását követően a kórház vezetősége visszavonta az ellenőrzésre vonatkozó utasítását. Az helyénvaló, hogy a lopás ellen fellép a vezetőség, de ezt semmiképpen sem az életmentő személyek méltóságának megsértése által kell tennie. A kórház vezetőségének reakcióját Kereskényi túlzásnak nevezte, főleg azért, mert kicsi annak az esélye, hogy a matracokat a kórház alkalmazottai, autóik csomagtartójába rejtve, próbálják meg ellopni az intézményből. Lehet jobb lett volna, ha az őrző-védő szolgálatot biztosító magáncég embereit ellenőrizték volna, akik az egész kórház területén jelen vannak. „Mi következik ezután? Az őrök az orvosok zsebeit is átvizsgálják majd, és megmotozzák az asszisztenseket? Mindezen tevékenységek feszültséget keltenek az említett intézményen belül, ahol az orvosok elégedetlenek, mivel az intézkedéseket az ő megkérdezésük nélkül hozza meg a kórház vezetősége” — fogalmazott Kereskényi Gábor felszólalása végén.

Válaszol a menedzsment

Az esettel kapcsolatosan a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe: „Figyelembe véve a különböző személyektől és a kórház alkalmazottaitól érkező tájékoztatásokat a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházból eltulajdonított gyógyszerekre, egészségügyi felszerelésekre, fogyóeszközökre, különböző javakra vonatkozóan, az Igazgatótanács elhatározta, hogy átvizsgálja az alkalmazottak személygépjárműveit. Hasonlóképp elrendelték a gyalogosan távozó alkalmazottak csomagjainak átvizsgálását is. Az ellenőrzés március 25-én 11 és 14 óra között zajlott, és a vizsgálatról minden alkalmazottat értesítettek a végrehajtás előtt 24 órával. Az ellenőrzés során nem találtak semmilyen eltulajdonított kórházi tulajdont, viszont arra fény derült, hogy az orvosi személyzet egy része nem tartja tiszteletben a munkaidőt.”

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 25.
A Mars a Szűz jegyében áll. Jelentőségteljes nap elébe néz. Végre felkínálkozik a várva várt lehetőség, közeleg az idő, amikor válthat, és valami új dologba kezdhet. Döntsön megfontoltan!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...