Augusztus 24-én kezdődik a Liga 3
Utoljára módositva: 2019-06-20 15:12:53

Ha a FRF visszahívja a Unireát – és fogadják a meghívást –, illetve a VSK Olimpia szombaton kiharcolja a Liga 3-ba való feljutást, akkor 11 év után ismét lesz megyei divíziós rangadó.

A bajnoki kiírás megtörtént, már csak a csapatok nevei és a pontos csoportbeosztás hiányzik a labdarúgó Liga 3-ba.

Az utóbbi években ugyanis egyre több klub esetében merülnek fel a kérdőjelek a jövőjét illetően. Ezért az 5 széria összeállítása is folyamatosan késik, gyakran hív vissza a Liga 3-ba a román szövetség (FRF) olyan klubokat, akik az előző szezon végén kiestek. Talán egy ilyen lehetőséggel élhet a Tasnádi Unirea is. Úgy tudjuk, hogy a FRF illetékesei már az elmúlt idény végén megkérdezték a tasnádiakat, hogy számíthatnak-e rájuk szükség esetén a 2019–2020-as idényre is? Ha lesz lehetőség rá, akkor még az is megtörténhet, hogy tizenegy év után legalább két Liga 3-as csapata lesz a megyének. A 2007–2008-as szezonban a Szatmárnémeti Someșul, a Mikolai Turul és a Szatmárnémeti Olimpia 2010 játszott a harmadik vonalba. Ha a 2019-2020-as idényre a Szatmárnémeti VSK Olimpia feljut a Liga 3-ba, illetve az Unirea is vállalja a szereplést, akkor ismét lehet majd megyei divíziós rangadó.

Az Unirea tehát várakozó álláspontot vesz fel, a VSK Olimpia sorsa pedig szombaton dől el az óradnai visszavágó után – viszont a hazai 5–0 után, hatalmas csoda lenne, ha a szatmáriak elveszítenék az osztályzót.

A bajnokság egyébként augusztus 24-én fog kezdődni – döntött róla a hét elején a FRF végrehajtó-bizottsága. November 30-án rendezik a 15. fordulót, majd téli vakációra vonul a mezőny. Jövő év május 30-án ér véget a szezon, ugyanis az első tavaszi mérkőzéseket 2020. március 7-én fogják rendezni. Csak tavasszal rendeznek majd hétközi fordulót: a 21. etap meccseit április 8-án, a 26-at pedig május 6-án rendezik.

Akár csak az előző években, most is 5, egyenként 16 csapatos szériát tervez a FRF, de várhatóan idén sem lesz korábban közölve a pontos csoportbeosztás (2018-ban augusztus 17-én, egy héttel a bajnoki rajt előtt sorsolták ki a menetrendet).

A csoportgyőztesen jutnak majd fel a Liga 2-be, a szériák utolsó négy helyezettjei (13., 14., 15., 16. helyek) pedig egyenes ágon esnek ki a harmadik vonalból. Búcsúzik a szezon végén a Liga 3-tól a leggyengébb 12. helyezett is. Ennek meghatározására külön táblázatokat fognak felállítani, ahol az érintett csapatnak csak azon eredményeit veszik figyelembe, amit az 1–11. pozícióban végzett csapatokkal jegyeztek.

Szöveg: Pesek Attila

Archív felvétel (11 évvel ezelőtt alsóházi rangadót játszott a piros mezes Mikola és a következő évben már megszűnt Olimpia

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...