Augusztus 24-én kezdődik a Liga 3
Utoljára módositva: 2019-06-20 15:12:53

Ha a FRF visszahívja a Unireát – és fogadják a meghívást –, illetve a VSK Olimpia szombaton kiharcolja a Liga 3-ba való feljutást, akkor 11 év után ismét lesz megyei divíziós rangadó.

A bajnoki kiírás megtörtént, már csak a csapatok nevei és a pontos csoportbeosztás hiányzik a labdarúgó Liga 3-ba.

Az utóbbi években ugyanis egyre több klub esetében merülnek fel a kérdőjelek a jövőjét illetően. Ezért az 5 széria összeállítása is folyamatosan késik, gyakran hív vissza a Liga 3-ba a román szövetség (FRF) olyan klubokat, akik az előző szezon végén kiestek. Talán egy ilyen lehetőséggel élhet a Tasnádi Unirea is. Úgy tudjuk, hogy a FRF illetékesei már az elmúlt idény végén megkérdezték a tasnádiakat, hogy számíthatnak-e rájuk szükség esetén a 2019–2020-as idényre is? Ha lesz lehetőség rá, akkor még az is megtörténhet, hogy tizenegy év után legalább két Liga 3-as csapata lesz a megyének. A 2007–2008-as szezonban a Szatmárnémeti Someșul, a Mikolai Turul és a Szatmárnémeti Olimpia 2010 játszott a harmadik vonalba. Ha a 2019-2020-as idényre a Szatmárnémeti VSK Olimpia feljut a Liga 3-ba, illetve az Unirea is vállalja a szereplést, akkor ismét lehet majd megyei divíziós rangadó.

Az Unirea tehát várakozó álláspontot vesz fel, a VSK Olimpia sorsa pedig szombaton dől el az óradnai visszavágó után – viszont a hazai 5–0 után, hatalmas csoda lenne, ha a szatmáriak elveszítenék az osztályzót.

A bajnokság egyébként augusztus 24-én fog kezdődni – döntött róla a hét elején a FRF végrehajtó-bizottsága. November 30-án rendezik a 15. fordulót, majd téli vakációra vonul a mezőny. Jövő év május 30-án ér véget a szezon, ugyanis az első tavaszi mérkőzéseket 2020. március 7-én fogják rendezni. Csak tavasszal rendeznek majd hétközi fordulót: a 21. etap meccseit április 8-án, a 26-at pedig május 6-án rendezik.

Akár csak az előző években, most is 5, egyenként 16 csapatos szériát tervez a FRF, de várhatóan idén sem lesz korábban közölve a pontos csoportbeosztás (2018-ban augusztus 17-én, egy héttel a bajnoki rajt előtt sorsolták ki a menetrendet).

A csoportgyőztesen jutnak majd fel a Liga 2-be, a szériák utolsó négy helyezettjei (13., 14., 15., 16. helyek) pedig egyenes ágon esnek ki a harmadik vonalból. Búcsúzik a szezon végén a Liga 3-tól a leggyengébb 12. helyezett is. Ennek meghatározására külön táblázatokat fognak felállítani, ahol az érintett csapatnak csak azon eredményeit veszik figyelembe, amit az 1–11. pozícióban végzett csapatokkal jegyeztek.

Szöveg: Pesek Attila

Archív felvétel (11 évvel ezelőtt alsóházi rangadót játszott a piros mezes Mikola és a következő évben már megszűnt Olimpia

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. október 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...