Autóilleték-visszafizetés
Utoljára módositva: 2019-02-22 15:17:30

Majdnem két évvel ezelőtt tették le az első kérvényeket azok, akik külföldről hozott és Romániában először forgalomba íratott autó után fizették ki a létezése óta több névre is keresztelt gépjármű-beíratási illetéket.

A kérvények leadási határideje tavaly augusztus 31. volt, az addig eltelt időszakban Szatmár megyében is ezrek éltek a lehetőséggel, hogy visszakapják a pénzüket azt követően, hogy az EU illetékes hatósága a szabad kereskedelmi előírások megsértése miatt szabálytalannak mondta ki ennek a fajta illetéknek a beszedését.

Szatmár megyében 10 025 visszaigénylési kérvényt adtak le az autósok, tájékoztatott az illetékkezeléssel megbízott adóügynökség (ANAF) szatmári kirendeltsége, s ezekből csak 126-ot utasítottak el azok megalapozatlansága miatt. A megyében járó autók után 24,3 millió lejt kellett volna már visszafizetnie az államnak, de mindössze 7,7 millió lejt kapott meg mintegy 4600 kérvényező. Az ANAF-tól megírták, hogy mindegyik fajta adó esetében mások a visszafizetés körülményeinek a szabályai, azokat a kérvények leadási dátuma szerinti sorrendben fizetik vissza, egy összegben. Amit utólag utalnak, az a befizetett összeg után járó kamat, ennek mértéke attól függ, mennyi idő telt el a befizetés, illetve a visszafizetés között.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. március 25.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...