Autókülönlegességek versenye Szatmáron
Utoljára módositva: 2019-05-15 16:40:16

Retróautók versenyeznek vasárnap Szatmárnémeti főterén. Az eseményt egy szombat késő délutáni kiállítás és ünnepi megnyitó előzi meg.

Először rendezik meg Szatmárnémetiben a Klausenburg Retro Racing országos bajnokság egyik futamát. Erről tegnap beszélt egy sajtótájékoztatón Horațiu Anghel főszervező, aki elmondta, hogy a hat fordulós idény Bákóban kezdődött, majd a szatmári futam után Kézdivásárhelyen, Temesváron, Désen és Ploiești-en rendeznek egy-egy fordulót.

„Néhány baráttal közösen Kolozsváron, kedvtelésből rendeztük meg az első versenyt. Most oda nőtt ezt a megmérettetés, hogy a Román Automobil-szövetség égisze alatt bajnokságot rendezzünk. Ez remek dolog. A mostani, szatmári versenyre már 40 jelentkező van Ploiești-ről, Nagyváradról, Marosvásárhelyről, Segesvárról, Bákóból és természetesen Szatmárnémetiből. Azok a pilóták, akik pontokért szállnak versenyben, ott vannak velünk mindenütt, így erre a hétvégére is jönnek” — mondta.

Az esemény szombaton 17 órakor egy retróautó-felvonulással kezdődik Szatmárnémeti főterén, 18.30 órakor pedig az ünnepi rajtot rendezik az 1. Decembrie 1918 utcában. Vasárnap 10–18 óra között zajlik a futam (szabadedzések és két versenyfutam), ezért erre az időszakra forgalmi korlátozások is várhatók a város főterén.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az oroszlánkirály
Ma, 21:20
Jon Favreau rendező és a Disney filmje, AZ OROSZLÁNKIRÁLY az afrikai szavannára repít el, ahol jövendőbeli király születik. Simba mindennél többre tartja apját, Mufasa királyt, és komolyan veszi, hogy egyszer majd az uralkodás feladata reá száll. Ám nem mindenki örvend az új oroszlánkölyöknek. Zordon, Mufasa fivére elveszítette helyét a trón várományosaként, így tervet sző. A Büszke Birtokért folytatott harcot árulás és tragédia szegélyezi, Simba pedig kénytelen száműzetésbe vonulni. Két újonnan
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. július 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...