Autókülönlegességek versenye Szatmáron
Utoljára módositva: 2019-05-15 16:40:16

Retróautók versenyeznek vasárnap Szatmárnémeti főterén. Az eseményt egy szombat késő délutáni kiállítás és ünnepi megnyitó előzi meg.

Először rendezik meg Szatmárnémetiben a Klausenburg Retro Racing országos bajnokság egyik futamát. Erről tegnap beszélt egy sajtótájékoztatón Horațiu Anghel főszervező, aki elmondta, hogy a hat fordulós idény Bákóban kezdődött, majd a szatmári futam után Kézdivásárhelyen, Temesváron, Désen és Ploiești-en rendeznek egy-egy fordulót.

„Néhány baráttal közösen Kolozsváron, kedvtelésből rendeztük meg az első versenyt. Most oda nőtt ezt a megmérettetés, hogy a Román Automobil-szövetség égisze alatt bajnokságot rendezzünk. Ez remek dolog. A mostani, szatmári versenyre már 40 jelentkező van Ploiești-ről, Nagyváradról, Marosvásárhelyről, Segesvárról, Bákóból és természetesen Szatmárnémetiből. Azok a pilóták, akik pontokért szállnak versenyben, ott vannak velünk mindenütt, így erre a hétvégére is jönnek” — mondta.

Az esemény szombaton 17 órakor egy retróautó-felvonulással kezdődik Szatmárnémeti főterén, 18.30 órakor pedig az ünnepi rajtot rendezik az 1. Decembrie 1918 utcában. Vasárnap 10–18 óra között zajlik a futam (szabadedzések és két versenyfutam), ezért erre az időszakra forgalmi korlátozások is várhatók a város főterén.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Aladdin
Ma, 20:50
Izgalmas történet a megnyerő utcai suhancról, Aladdinról és a bátor és szabad akaratú Jázmin hercegnőről, akik közös jövőjének kulcsa egy Dzsinn lehet. A Disney 1992-es animációs klasszikusa alapján készült filmben Guy Ritchie rendező a rá jellemző szélsebes, sajátos látványú akcióval tölti meg Agrabah kitalált városát.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...