Autómentes nap — bringára fel!
Utoljára módositva: 2019-10-10 10:38:53

Szombaton, az Autómentes Nap alkalmából kellemes kerékpáros kirándulásra hívnak mindenkit a Túr Menti Védett Területekre.

Akárcsak az elmúlt években, az Erdélyi Kárpát Egyesület – Szatmárnémeti idén is megtartja az Autómentes Nap a Túr Menti Védett Területeken elnevezésű ingyenes rendezvényét, a Fernando Outdoor Sports – Loui’s Bike-kal, a ProRacers SK-val és Egri község polgármesteri hivatalával közösen.

A szervezők a világnap alkalmából most is a Túr Menti Védett Területek szépségére, ezek fenntartásának fontosságára szeretnék felhívni a szatmáriak figyelmét a védett területeken kiépült bicikliúton tartandó kerékpáros körtúrával, ennek végeztével pedig szórakoztató programokkal várják a résztvevőket. A kerékpáros felvonulás október 12-én, szombaton Szatmárnémeti központjából indul, és Sárerdő és Mikola érintésével, a Túr Menti Védett Területeken keresztülhaladva érkezik meg Egribe, a Vármegye árka partjára, ahol a résztvevők szórakoztató programokon vehetnek részt, és természetesen megkóstolhatják a szervezők által kínált bográcsgulyást.

A rajt előtti gyülekező szombaton 9 órakor lesz a szatmárnémeti régi főtéri római katolikus székesegyház előtti parkolóban, s a résztvevőkre mintegy háromórás kerekezés vár (a kirándulás össztávja kb. 45 kilométer). Az Egribe fél egyre tervezett megérkezés után a gyerekek számára szervezett vetélkedőkön és játékos foglalkozásokon tölthetik el tartalmasan a délutánt a biciklisek, a gulyásból történő erőgyűjtést követően pedig Sárerdőn keresztül vezet majd a hat órára tervezett szatmárnémeti hazaút.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 28.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...