Avasfelsőfalui művészek kiállítása Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-06-04 11:20:14

Hétfőn délután a Károlyi-kastély kiállítótermében nyílt meg az avasfelsőfalui Art Bunavestire művészcsoport képző- és fotóművészeti kiállítása.

Az Art Bunavestire XXVIII. című tárlatot Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális, Sport- és Turisztikai Igazgatóság vezetője nyitotta meg, majd Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere, Mircea Govor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke, George Vulturescu, a Szatmár Megyei Kulturális és Örökségvédelmi Igazgatóság vezetője, valamint Remus Vârnav, az Avasfelsőfalui Múzeum igazgatója méltatta a kiállító művészeket, illetőleg az alkotásokat. Mint kiderült, az avasfelsőfalui csoport bemutatkozó tárlatára 1987-ben került sor. Az azóta eltelt 27 év alatt a művészcsoport tagjai több alkalommal állították ki munkáikat, melyekben a népművészetben gyökerező ősi motívumok a XX–XXI. század művészi kifejezéstárával találkoznak, harmonikus egészet alkotva. Fennállásuk 20. évfordulóján a csoport tagjai egy művészeti galériát nyitottak. A nagykárolyi kiállításon Melania Susana Ardelean, Ion D. Ion, Dorel Petrehuş, Corneliu Pop, Ioan Pop Prilog, Ioan Pop Vereta és Mircea Vaida alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők június 14-ig, a Nagykárolyi Városi Múzeum nyitvatartási programja szerint (hetente keddtől vasárnapig 9 és 17 óra között).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Atomszóke
Ma, 18:30
Lorraine Broughtont (Charlize Theron), a brit titkosszolgálat gyöngyszemét, az MI6 szexi és vad kémistennőjét egy nem mindennapi feladattal bízzák meg: Berlinbe küldik, hogy szerezzen meg egy listát, amin titkosügynökök, köztük kettős ügynökök neve szerepel, és amire a KGB is feni a fogát. A dögös hírszerző felveszi a kapcsolatot a helyi beépített ügynökkel, David Percivallal (James MacAvoy), akinek segítségével a profi informátornő egyre magabiztosabban veti bele magát a berlini titkosszolgálat
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 16.
Olyan ügyesen halogatsz egy fontos lépést, hogy már szinte magától értetődően halasztod holnapra vagy a jövőhétre. Pedig szerdán az lenne a legjobb, ha kilépnél ebből a körből, és ha elhagynád a halogatást. Ma az lenne a legjobb, ha egy nagy levegővel belevágnál valami új dologba.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...