Avasfelsőfalui művészek kiállítása Nagykárolyban
Utoljára módositva: 2014-06-04 11:20:14

Hétfőn délután a Károlyi-kastély kiállítótermében nyílt meg az avasfelsőfalui Art Bunavestire művészcsoport képző- és fotóművészeti kiállítása.

Az Art Bunavestire XXVIII. című tárlatot Bogdan Georgescu, a Nagykárolyi Kulturális, Sport- és Turisztikai Igazgatóság vezetője nyitotta meg, majd Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere, Mircea Govor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke, George Vulturescu, a Szatmár Megyei Kulturális és Örökségvédelmi Igazgatóság vezetője, valamint Remus Vârnav, az Avasfelsőfalui Múzeum igazgatója méltatta a kiállító művészeket, illetőleg az alkotásokat. Mint kiderült, az avasfelsőfalui csoport bemutatkozó tárlatára 1987-ben került sor. Az azóta eltelt 27 év alatt a művészcsoport tagjai több alkalommal állították ki munkáikat, melyekben a népművészetben gyökerező ősi motívumok a XX–XXI. század művészi kifejezéstárával találkoznak, harmonikus egészet alkotva. Fennállásuk 20. évfordulóján a csoport tagjai egy művészeti galériát nyitottak. A nagykárolyi kiállításon Melania Susana Ardelean, Ion D. Ion, Dorel Petrehuş, Corneliu Pop, Ioan Pop Prilog, Ioan Pop Vereta és Mircea Vaida alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők június 14-ig, a Nagykárolyi Városi Múzeum nyitvatartási programja szerint (hetente keddtől vasárnapig 9 és 17 óra között).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:25
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...