Avasújváros – Pusztadaróc kupadöntő
Utoljára módositva: 2013-06-05 20:20:51

Szerda délután rendezték a labdarúgó Román Kupa megyei szakaszának elődöntőit. Az Avasújvárosi Talna szoros mérkőzésen, a Pusztadaróci Recolta könnyedén vívta ki a döntőbe jutást.

A vetésiek (bordó mezben) az utolsó pillanatig harcoltak, de halvány próbálkozásaik eredményetelenek voltak

Több mint egy tucat helyzet, rengeteg technikai hiba, kihagyott tizenegyes és csak egy gól – így írható le röviden a Vetési Viitorul – Avasújvárosi Talna labdarúgó–mérkőzés, amelyet szerdán rendeztek Pusztadarócon, a Román Kupa megyei szakaszának elődöntőjében. És nagyjából ezzel az összefoglaló megtörtént, ugyanis mindkét csapat már vakációs hangulatban, amolyan „muszájból” játszotta le a találkozót, habár a kispadról mindkét legénységet hajtották. Azonban kevés eredménnyel. Az újvárosiak enyhe mezőnyfölénye a 9. percben szerzett gól után is tartott, azonban a gólszerző, Stelian Câmpan egymaga hagyott ki három „ordító” helyzetet. A 63. percben növelhette volna előnyét a Talna, azonban az egykori másodosztályos Tordai Arieşulnál is megfordult Cristian Cosma kihagyta az általa kiharcolt büntetőt. A végén a vetésiek megrohanták az ellenfél kapuját, de eredménytelenül, így győzelmével négy év után ismét kupadöntőt játszhat az avasújvárosi együttes.

A pusztadaróci meccsel párhuzamosan játszották a szatmárnémeti Olimpia Stadionban a másik elődöntőt, a Pusztadaróci Recolta – Érkávási Olimpia találkozót. A kávásiak az első negyed órában tartották az ellenfelet, azonban a Ţineghe által kihagyott 11-es után alábbhagyott a lendület, így a daróciak egykapuztak. Mester Nándor vezetést szerzett, Coman kétszer is eredményes volt büntetőből, közben Boje is betalált, így a szünetig eldőlt a meccs, ugyanis 4–0-ról nehezen volt elképzelhető, hogy az Olimpia még fel tud állni. Nem is tette, hiszen a fordulást követő első helyzetből Buia ötre növelte a Recolta előnyét, majd Simon is betalált, Boje és Buia pedig duplázott. Zárásként Berecz becsületgólja már nem sokat számított, és Racolta zsinórban a második évben játszhat a sorozat fináléjában.

A döntőt vasárnap 14 órától rendezik az Olimpia Stadionban.

Román Kupa, megyei szakasz, elődöntő

Vetési Viitorul – Avasújvárosi Talna 0–1 (Câmpan 9. perc)

Pusztadaróci Recolta – Érkávási Olimpia 8–1 (Mester N. 17. perc, Coman 23., 45. – mindkettőt 11-esből, Boje 26., 65., Buia 47., 71., Simon 60., illetve Berecz 90.).

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...