Avatóünnepség Csanáloson
Utoljára módositva: 2013-06-27 09:44:03

Megújult a csanálosi és a csanálosi erdői kultúrotthon, egy új épület létesült az iskolaudvaron, továbbá új aszfaltburkolat került a Csanálosi Erdő felé vezető útra és néhány csanálosi utcára.

 

A csanálosi kultúrotthon bejárata előtt került sor a szalagvágásra

Szerdán délben átadták a 322-es európai agrár- és vidékfejlesztési alap (FEADR) keretében végrehajtott fejlesztéseket Csanálos községben. Amint arról már korábban beszámoltunk, a projekt három részre osztható, a munkálatok során tehát teljes mértékben felújították a csanálosi és csanálosi erdői kultúrotthonokat, leaszfaltozták a két település közti 5,1 kilométer hosszú községi utat, valamint 1,69 km utcát a községben, továbbá emeltek egy új épületet a Tempfli József Általános Iskola udvarán, amelyben after school-programok fognak zajlani a következő tanévtől.

Az avatóünnepségen jelen volt Adrian Ştef megyei tanácselnök, Eugeniu Avram prefektus, Cristian Sasu alprefektus, a munkálatokban részt vett cégek képviselői, a község vezetősége, valamint a helyi tanácsosok.

Mellau József polgármester elmondta lapunknak, hogy a kultúrotthonok felújítása a központi fűtés bevezetését, a padló és a tetőszerkezet korszerűsítését, ablakok, ajtók beszerelését, zuhanyzócserét, falfrissítő festést és egyéb szükségszerű munkálatokat foglalt magába (a munkálatok összértéke: 2,620 millió lej).

A helyi általános iskola udvarán egy 180 négyzetméteren fekvő épület létesült, amely az iskola utáni foglalkozásoknak fog otthont adni. Az épületben két terem és egy mellékhelyiség van, egyikük 14 számítógéppel van felszerelve, ugyanakkor új táblák, új padok és egyéb oktatáshoz szükséges felszerelések érkeztek (a munkálatok összértéke: 913 880 lej).

A projekt során a Csanálost és a Csanálosi Erdőt összekötő 5,1 km hosszú községi útra került új burkolat, emellett öt utcát is leaszfaltoztak Csanáloson, 1,69 km hosszúságban.

Az aszfaltozás alkalmával kétrétegű aszfaltkeverék került az útra, továbbá a munkások az út peremét, valamint az árkokat rendbe rakták (a munkálatok összértéke: 9,858 millió lej).

„Nagyon örülök az átadásnak, hiszen így pontot tehetünk arra a projektre, amelynek során az utóbbi évek legjelentősebb fejlesztéseit hajtottuk végre községünkben” — nyilatkozta lapunknak Mellau József.

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 18:00
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...