Avatóünnepség Csanáloson
Utoljára módositva: 2013-06-27 09:44:03

Megújult a csanálosi és a csanálosi erdői kultúrotthon, egy új épület létesült az iskolaudvaron, továbbá új aszfaltburkolat került a Csanálosi Erdő felé vezető útra és néhány csanálosi utcára.

 

A csanálosi kultúrotthon bejárata előtt került sor a szalagvágásra

Szerdán délben átadták a 322-es európai agrár- és vidékfejlesztési alap (FEADR) keretében végrehajtott fejlesztéseket Csanálos községben. Amint arról már korábban beszámoltunk, a projekt három részre osztható, a munkálatok során tehát teljes mértékben felújították a csanálosi és csanálosi erdői kultúrotthonokat, leaszfaltozták a két település közti 5,1 kilométer hosszú községi utat, valamint 1,69 km utcát a községben, továbbá emeltek egy új épületet a Tempfli József Általános Iskola udvarán, amelyben after school-programok fognak zajlani a következő tanévtől.

Az avatóünnepségen jelen volt Adrian Ştef megyei tanácselnök, Eugeniu Avram prefektus, Cristian Sasu alprefektus, a munkálatokban részt vett cégek képviselői, a község vezetősége, valamint a helyi tanácsosok.

Mellau József polgármester elmondta lapunknak, hogy a kultúrotthonok felújítása a központi fűtés bevezetését, a padló és a tetőszerkezet korszerűsítését, ablakok, ajtók beszerelését, zuhanyzócserét, falfrissítő festést és egyéb szükségszerű munkálatokat foglalt magába (a munkálatok összértéke: 2,620 millió lej).

A helyi általános iskola udvarán egy 180 négyzetméteren fekvő épület létesült, amely az iskola utáni foglalkozásoknak fog otthont adni. Az épületben két terem és egy mellékhelyiség van, egyikük 14 számítógéppel van felszerelve, ugyanakkor új táblák, új padok és egyéb oktatáshoz szükséges felszerelések érkeztek (a munkálatok összértéke: 913 880 lej).

A projekt során a Csanálost és a Csanálosi Erdőt összekötő 5,1 km hosszú községi útra került új burkolat, emellett öt utcát is leaszfaltoztak Csanáloson, 1,69 km hosszúságban.

Az aszfaltozás alkalmával kétrétegű aszfaltkeverék került az útra, továbbá a munkások az út peremét, valamint az árkokat rendbe rakták (a munkálatok összértéke: 9,858 millió lej).

„Nagyon örülök az átadásnak, hiszen így pontot tehetünk arra a projektre, amelynek során az utóbbi évek legjelentősebb fejlesztéseit hajtottuk végre községünkben” — nyilatkozta lapunknak Mellau József.

 

Ifj. Deák Endre

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szelektíven gyűjtöd-e a szemetet?
Igen, mindig figyelek arra, hogy lehetőségeim szerint külön gyűjtsem a hulladékot
A háztartási hulladékot nem gyűjtöm szelektíven, de az elektronikai cikkeket külön szoktam leadni
Legfeljebb a papírt, műanyagot gyűjtöm külön
Nem gyűjtöm szelektíven a szemetet, hiszen a kukákban úgyis összekeverednek a hulladékok tapasztalataim szerint
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. március 26.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 40 dkg spenót (fagyasztott) bors só fokhagyma 4 dkg vaj 4 dkg liszt 7,5 dl tej szerecsendió ...