Avatóünnepség és barátságos Uruguay ellen
Utoljára módositva: 2019-11-14 12:19:41

Közel 600 millió eurós létesítményt avat péntek este Budapesten Magyarország labdarúgó-válogatottja az Uruguay elleni barátságos mérkőzésen: a 2020-as Európa-bajnokságra elkészült új Puskás Ferenc Aréna teljes pompájában ragyog, és több mint 60 ezer néző előtt játsszák a ma esti meccset.

Az 1950-es évek elején épült Népstadion (2002 óta Puskás Ferenc Stadion) betonszerkezetét elbontották és ledarálták, a régi betonkatlan anyagát pedig beépítették az új stadion falaiba. 2016 februárjában kezdték lebontani a régi stadiont, s augusztus 24-én már csak a főépület állt.

Az 50 méter magas és 316 méter hosszúságú aréna bruttó 208 ezer négyzetméteres alapterületen áll. 38 darab, 40 méter magas pilon adja a stadion szerkezetét, amihez közel 1600 cölöpöt kellett felállítani 1000 fő dolgozott naponta a létesítményen, ebből több mint 600-an csak a szerkezetépítéssel foglalkoznak. Kissé kevés, 556 parkoló áll a látogatók rendelkezésére, viszont az arénában 27 felvonót, 974 vécét és 712 mosdót építettek be, illetve gyalogoshidakat is kiviteleztek. 3 szintes lelátó és 4 darab óriás kivetítő található az arénában.

A Magyar Turisztikai Ügynökség ugyanakkor bejelentette, hogy multifunkcionális lesz a Puskás Aréna, amely a futballmérkőzések mellett többek között koncertek, világkongresszusok rendezésével a turizmust is növeli majd. A 2020-as eucharisztikus világkongresszus nyitó szentmiséjét is ott tartják majd.

Kedden viszont sorsdöntő meccs vár a magyar válogatottra az Eb-selejtezős csoportban: Cardiffban Wales ellen játszanak majd az E jelzésű széria második helyéért. A vendéglátóknak még lehet esély az egyenes ágon való továbbjutásra, Marco Rossi alakulatának ezért nagyon nehéz dolga lesz a jövő héten.

A pénteki ünnepség egyébként 18.30 órakor kezdődik, a Magyarország – Uruguay találkozón pedig 20 órakor szólal meg a kezdő sípszó.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 6.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...