Az ALDE célja a referendum bojkottálása
Utoljára módositva: 2019-05-19 11:04:29

Călin Popescu Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) szombaton azt kérte pártja területi képviseleteinek vezetőitől, hogy a lakosságnak javasolják: ne vegyék át a referendumhoz szükséges szavazólapokat.

Ezek átvétele ugyanis már a népszavazáson való részvételt jelenti, márpedig az ALDE célja a népszavazás bojkottálása – mondta a kisebbik kormánypárt vezetője.

Tăriceanu szerint a referendumot kezdeményező államfő részéről a népszavazás kiírása diverziókeltés, és azt a célt szolgálja, hogy hamarabb elkezdhesse az államelnök-választási kampányt.

‘Azt hiszem, mindenki rájött, hogy egyfajta lejárt szavatosságú árut próbál ezzel eladni’ – mondta az ALDE elnöke Iohannisról.

Călin Popescu Tăriceanu azt is kifejtette: az állam demokratikus intézményei között súlyos szakadékok kezdtek kialakulni, és ennek az az oka, hogy az igazságszolgáltatás kulcspozícióiba ‘kommunista, hóhér mentalitással’ rendelkező ügyészek kerültek, és Augustin Lazăr, Románia nemrég nyugdíjba vonult legfőbb ügyésze, illetve Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség volt főügyésze ‘frusztrációikat fejezték ki az egyes emberek ügyében folytatott nyomozás során hozott döntéseikkel.’

‘A korrupció ellen harcolni kell, de törvényes eszközökkel, és a megelőzésre kell fektetni a hangsúlyt, nem úgy, ahogy nálunk történt, a nyájszellem felerősítésével, televízión közvetített igazságszolgáltatással, kamerák előtt megbilincselt emberekkel. (…) Ez nem nevezhető jogállamnak vagy civilizált országnak’ – mondta még az ALDE vezetője.

 

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Herkules legendája
Ma, 21:35
Herkules végzete születésekor elrendeltetett: Zeusz megjósolta, ő lesz az, aki legnagyobb harcosként a zsarnoki uralmat megdöntve elhozza a békét.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...