×
2020. 04 07.
Kedd
Herman
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Külföld

Az Amerikai Zsidó Bizottság vezetőivel találkozott Viorica Dăncilă miniszterelnök

2019.09.24 - 10:13
Megosztas :
 • Az Amerikai Zsidó Bizottság vezetőivel találkozott Viorica Dăncilă miniszterelnök

  David Harrisszel, az Amerikai Zsidó Bizottság elnökével találkozott az Egyesült Államokban tett munkalátogatása során Viorica Dăncilă román miniszterelnök.

  A kormány közleménye szerint a hétfőn tartott tárgyalások során a román kormányfő hangsúlyozta az Egyesült Államok és Románia közötti stratégiai partnerség fontosságát, valamint országunk elkötelezettségét az Izrael Állammal fenntartott partnerséggel szemben.

   

  Dăncilă kiemelte a szoros transzatlanti kapcsolatok ápolásának jelentőségét, amely a közös biztonság és a jólét alapvető feltétele.

   

  Viorica Dăncilă miniszterelnök ismételten megerősítette Románia elkötelezettségét az antiszemitizmus, az idegengyűlölet és az intolerancia elleni küzdelem mellett, említést téve mindazokról a programokról, amelyek Brüsszelben és Bukarestben a téma kapcsán megrendezésre kerültek Románia EU-elnökségének ideje alatt.

   

  A kormányfő bemutatta a holokauszt emlékének megőrzését célzó kormányszintű intézkedéseket, többek közt egy országos zsidótörténeti és holokauszt-múzeum létrehozását, valamint a holokausztról való tájékoztatást célzó programokat.

   

  Az Amerikai Zsidó Bizottság (AJC) vezetői elismerésüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a PRES RO 2019 első brüsszeli rendezvénye az antiszemitizmus elleni küzdelemre irányult. Ugyanakkor nagyra értékelték, hogy Románia fontosnak tartja a holokausztról való oktatás előmozdítását az egész romániai társadalom szintjén - derül ki a közleményből.

  Cookie