Az Amerikai Zsidó Bizottság vezetőivel találkozott Viorica Dăncilă miniszterelnök
Utoljára módositva: 2019-09-24 10:13:31

David Harrisszel, az Amerikai Zsidó Bizottság elnökével találkozott az Egyesült Államokban tett munkalátogatása során Viorica Dăncilă román miniszterelnök.

A kormány közleménye szerint a hétfőn tartott tárgyalások során a román kormányfő hangsúlyozta az Egyesült Államok és Románia közötti stratégiai partnerség fontosságát, valamint országunk elkötelezettségét az Izrael Állammal fenntartott partnerséggel szemben.

 

Dăncilă kiemelte a szoros transzatlanti kapcsolatok ápolásának jelentőségét, amely a közös biztonság és a jólét alapvető feltétele.

 

Viorica Dăncilă miniszterelnök ismételten megerősítette Románia elkötelezettségét az antiszemitizmus, az idegengyűlölet és az intolerancia elleni küzdelem mellett, említést téve mindazokról a programokról, amelyek Brüsszelben és Bukarestben a téma kapcsán megrendezésre kerültek Románia EU-elnökségének ideje alatt.

 

A kormányfő bemutatta a holokauszt emlékének megőrzését célzó kormányszintű intézkedéseket, többek közt egy országos zsidótörténeti és holokauszt-múzeum létrehozását, valamint a holokausztról való tájékoztatást célzó programokat.

 

Az Amerikai Zsidó Bizottság (AJC) vezetői elismerésüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a PRES RO 2019 első brüsszeli rendezvénye az antiszemitizmus elleni küzdelemre irányult. Ugyanakkor nagyra értékelték, hogy Románia fontosnak tartja a holokausztról való oktatás előmozdítását az egész romániai társadalom szintjén – derül ki a közleményből.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...