Az Amerikai Zsidó Bizottság vezetőivel találkozott Viorica Dăncilă miniszterelnök
Utoljára módositva: 2019-09-24 10:13:31

David Harrisszel, az Amerikai Zsidó Bizottság elnökével találkozott az Egyesült Államokban tett munkalátogatása során Viorica Dăncilă román miniszterelnök.

A kormány közleménye szerint a hétfőn tartott tárgyalások során a román kormányfő hangsúlyozta az Egyesült Államok és Románia közötti stratégiai partnerség fontosságát, valamint országunk elkötelezettségét az Izrael Állammal fenntartott partnerséggel szemben.

 

Dăncilă kiemelte a szoros transzatlanti kapcsolatok ápolásának jelentőségét, amely a közös biztonság és a jólét alapvető feltétele.

 

Viorica Dăncilă miniszterelnök ismételten megerősítette Románia elkötelezettségét az antiszemitizmus, az idegengyűlölet és az intolerancia elleni küzdelem mellett, említést téve mindazokról a programokról, amelyek Brüsszelben és Bukarestben a téma kapcsán megrendezésre kerültek Románia EU-elnökségének ideje alatt.

 

A kormányfő bemutatta a holokauszt emlékének megőrzését célzó kormányszintű intézkedéseket, többek közt egy országos zsidótörténeti és holokauszt-múzeum létrehozását, valamint a holokausztról való tájékoztatást célzó programokat.

 

Az Amerikai Zsidó Bizottság (AJC) vezetői elismerésüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a PRES RO 2019 első brüsszeli rendezvénye az antiszemitizmus elleni küzdelemre irányult. Ugyanakkor nagyra értékelték, hogy Románia fontosnak tartja a holokausztról való oktatás előmozdítását az egész romániai társadalom szintjén – derül ki a közleményből.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...