Az Apaserv mesteri terve
Utoljára módositva: 2013-12-16 12:19:37

Tovább menetel a szatmárnémetiből megyeivé lett vízszolgáltató a következő EU-s finanszírozási időszakban, a 121 millió eurós támogatásból még húsz szatmári településen vetné meg a lábát.

 

Octavian Lazin

Ma tárgyalják először a Masterplan 2 nevet viselő pályázási tervben szereplő elképzeléseket a szatmárnémeti Apaservnél, az ideiglenes listán húsz olyan szatmári település szerepel, ahol a háztartásokba bevezetné a vizet és amelyeket rácsatlakoztatna a csatornahálózatra. Octavian Lazin, a Közösségi Fejlesztési Ügynökség (ADI) szatmári ügyvezetője elmondta, a Környezetvédelmi Ágazati Operatív Program (POS Mediu) második hullámában 121 millió eurót terveznek megpályázni. Ha sikerül véglegesíteni a terv részleteit, első dolguk lesz kiválasztani a konzultánst, aki majd ez Európai Bizottság elé terjeszti a vízszolgáltató projektjét és szándékaik szerint meg is szerzi erre a támogatást. Olyan feltételekre kell többek között figyelnünk, mutatott rá Lazin, hogy a vízhálózat-bővítés csak olyan településeken történhet meg ezt a támogatási formát használva, ahová csapvizet eljuttatni nem kerül többe lakosonkénti ezer eurónál. Költséghatár van megszabva a csatornahálózat kiépítésében is, a szennyvízelvezetés esetében a lakosonkénti kétezer euró a maximálisan elkölthető összeg.

Az ütemterv szerint jövő ilyenkorra lehet bővebbet tudni arról, pozitív elbíráslásban részesültek-e a szatmári elképzelések, ekkor derül majd ki az is, a kért 121 millió euróból mennyit hajlandó kiutalni az Európai Bizottság szakosztálya és hogy ez megyénkben hány település víz- és/vagy csatornahálózatának kiépítésére lesz elegendő.

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...