Az ausztrál tűzzsonglőr nyerte a fesztivál versenyét
Utoljára módositva: 2019-07-16 09:11:56

Chris Blaze az észtországban élő ausztrál tűzzsonglőr nyerte a szatmárnémeti Utcazene Fesztivál kétezer eurós fődíját, a közönségdíjasok a francia Megahertz páros beatbox bohócai lettek, a harmadik díjat pedig a szlovák Martin Harich vihette haza.

 

Az ausztráliai Chris Blaze tűzzsonglőr lett az idei fesztivál fődíjasa

A szatmári Utcazene Fesztivál nem csak a nemzetközi fellépők felhozatalában és a helyszínek bővítésében szárnyalta túl önmagát, hanem a közönsége is hatalmasat nőtt az előző évekhez képest, több ezer szatmárinak és idelátogató turistának nyújtva feledhetetlen élményt és szórakozást. Szatmárnémeti az utcazene és az utcai művészetek fővárosa volt a hétvégén, július 12-e és 14-e között a világ minden pontjáról érkeztek fellépők a megyeszékhelyre, százhúsznál is több káprázatos produkciót láthatott a közönség.

Az utcazenei hétvége során az utcai művészek produkcióit a zsűri is értékelte, melynek elnöke Cezar Habeanu volt, a 2017-es szatmári Utcazene Fesztivál győztese. A legjobban teljesítő fellépőnek járó 2000 eurós első díjat a zsűri döntése alapján, az ausztráliai Chris Blaze tűzzsonglőr kapta, aki produkcióival teljesen elkápráztatta a szatmári közönséget. A második díjat, amely 1000 euró pénzjutalommal járt a két Marseille-i beatbox burleszk bohóc kapta, akik a lendületes zenés cirkuszi műfaj nagy nevettetői. A harmadik 500 eurós díjat pedig a szlovák Martin Harich vihette haza. A közönségdíjat, amely 1000 euró volt, Moses Concas, a 2016-os Italy’s Got Talent győztese kapta meg. A zsűri két 250 eurós különdíjat is kiosztott, mégpedig az ősi huligánfolkot játszó Varkocsnak és az olasz kötéltáncos párosnak, az Autoportanténak. A Veszprémi Utcazene Fesztiválra a szatmári Cloud együttes jutott tovább. A fesztivál legjobb perkúciósait a Torro Perro jóvoltából két Szatmárnémetiben készült cajonnal (afro-perui hangszer) is jutalmazták, egyiket Martin Harich, másikat pedig a MEM együttes kapta meg.

 

Moses Concasra szavaztak legtöbben a közönségből

Hét színpad megtöltve

 

Az Utcazene Fesztivál főtámogatója a Schlemmer Romania, mely a nemzetközi tevékenységén túl elkötelezett támogatója a helyi kulturális életnek és partnere minden innovatív kezdeményezésnek.

A szatmáriakat és más városokból érkező látogatókat idén 7 fantasztikus színpad várta: az Október 25-e téren felállított új színpad az Artist Arena by ZES Zollner, ahol a legkülönlegesebb utcai művészek produkcióit láthatták, a Compas színpad a Coposu sétány rendezvénygödrénél várta az érdeklődőket, a Libertății tér közepén felállított Dräxlmaier színpadnál is a legváltozatosabb produkciókat követhették végig. A TransPink színpad idén is nagyon sok meglepetéssel várt mindenkit, a Szamos-parti színpad pedig az Ecomatrix jóvoltából kelt életre. A RedHat Yard a szervezők nem hivatalos székhelye és az esti bulik helyszíne volt, emellett a Vécsey-ház udvarán a legkedveltebb bakelites lemezlovasok léptek fel partnerrendezvényünk a szatmári sörfőzésben elöljáró Hops and Beats jóvoltából.

 

Partnerek és támogatók

 

A fesztivál a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a legfontosabb helyi vállalkozók támogatásával jöhetett létre, partner volt az Aushopping bevásárlóközpont, a Tarr Beton és a The Dome is.

A rendezvény shopping partnere az Aushopping bevásárlóközpont volt, hivatalos autója a Ford volt, a Ford West autókereskedés jóvoltából, a különleges fényfestések támogatója a Gotec Rom, a világ minden tájáról érkező fellépőket pedig az Edmeea Trans szállította.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...