Az ausztrál tűzzsonglőr nyerte a fesztivál versenyét
Utoljára módositva: 2019-07-16 09:11:56

Chris Blaze az észtországban élő ausztrál tűzzsonglőr nyerte a szatmárnémeti Utcazene Fesztivál kétezer eurós fődíját, a közönségdíjasok a francia Megahertz páros beatbox bohócai lettek, a harmadik díjat pedig a szlovák Martin Harich vihette haza.

 

Az ausztráliai Chris Blaze tűzzsonglőr lett az idei fesztivál fődíjasa

A szatmári Utcazene Fesztivál nem csak a nemzetközi fellépők felhozatalában és a helyszínek bővítésében szárnyalta túl önmagát, hanem a közönsége is hatalmasat nőtt az előző évekhez képest, több ezer szatmárinak és idelátogató turistának nyújtva feledhetetlen élményt és szórakozást. Szatmárnémeti az utcazene és az utcai művészetek fővárosa volt a hétvégén, július 12-e és 14-e között a világ minden pontjáról érkeztek fellépők a megyeszékhelyre, százhúsznál is több káprázatos produkciót láthatott a közönség.

Az utcazenei hétvége során az utcai művészek produkcióit a zsűri is értékelte, melynek elnöke Cezar Habeanu volt, a 2017-es szatmári Utcazene Fesztivál győztese. A legjobban teljesítő fellépőnek járó 2000 eurós első díjat a zsűri döntése alapján, az ausztráliai Chris Blaze tűzzsonglőr kapta, aki produkcióival teljesen elkápráztatta a szatmári közönséget. A második díjat, amely 1000 euró pénzjutalommal járt a két Marseille-i beatbox burleszk bohóc kapta, akik a lendületes zenés cirkuszi műfaj nagy nevettetői. A harmadik 500 eurós díjat pedig a szlovák Martin Harich vihette haza. A közönségdíjat, amely 1000 euró volt, Moses Concas, a 2016-os Italy’s Got Talent győztese kapta meg. A zsűri két 250 eurós különdíjat is kiosztott, mégpedig az ősi huligánfolkot játszó Varkocsnak és az olasz kötéltáncos párosnak, az Autoportanténak. A Veszprémi Utcazene Fesztiválra a szatmári Cloud együttes jutott tovább. A fesztivál legjobb perkúciósait a Torro Perro jóvoltából két Szatmárnémetiben készült cajonnal (afro-perui hangszer) is jutalmazták, egyiket Martin Harich, másikat pedig a MEM együttes kapta meg.

 

Moses Concasra szavaztak legtöbben a közönségből

Hét színpad megtöltve

 

Az Utcazene Fesztivál főtámogatója a Schlemmer Romania, mely a nemzetközi tevékenységén túl elkötelezett támogatója a helyi kulturális életnek és partnere minden innovatív kezdeményezésnek.

A szatmáriakat és más városokból érkező látogatókat idén 7 fantasztikus színpad várta: az Október 25-e téren felállított új színpad az Artist Arena by ZES Zollner, ahol a legkülönlegesebb utcai művészek produkcióit láthatták, a Compas színpad a Coposu sétány rendezvénygödrénél várta az érdeklődőket, a Libertății tér közepén felállított Dräxlmaier színpadnál is a legváltozatosabb produkciókat követhették végig. A TransPink színpad idén is nagyon sok meglepetéssel várt mindenkit, a Szamos-parti színpad pedig az Ecomatrix jóvoltából kelt életre. A RedHat Yard a szervezők nem hivatalos székhelye és az esti bulik helyszíne volt, emellett a Vécsey-ház udvarán a legkedveltebb bakelites lemezlovasok léptek fel partnerrendezvényünk a szatmári sörfőzésben elöljáró Hops and Beats jóvoltából.

 

Partnerek és támogatók

 

A fesztivál a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a legfontosabb helyi vállalkozók támogatásával jöhetett létre, partner volt az Aushopping bevásárlóközpont, a Tarr Beton és a The Dome is.

A rendezvény shopping partnere az Aushopping bevásárlóközpont volt, hivatalos autója a Ford volt, a Ford West autókereskedés jóvoltából, a különleges fényfestések támogatója a Gotec Rom, a világ minden tájáról érkező fellépőket pedig az Edmeea Trans szállította.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...