Az Autonet Import megyénk legnagyobb árbevételű és adófizető cége
Utoljára módositva: 2018-04-03 09:39:47

Megjelent a Ziarul Financiar TOP 1000-es romániai rangsora

A napokban jelent meg a Ziarul Financiar gazdasági napilap által összeállított, évente megjelenő nívós kiadvány, a romániai cégek TOP 1000-es rangsora, melyhez az országban bejegyzett 638 424 cég 2016-os pénzügyi évre leadott mérlegeit vették alapul. A romániai 1000-es rangsorban szereplő cégek közel 1 millió munkavállalót foglalkoztatnak a 21 különböző ágazatban. A TOP-ban szereplő cégek elemzése érdekes adatokat mutat a 638 424 cég tükrében is, hiszen az összárbevétel 48%-át és az összprofit 71%-át tudhatják magukénak az ezres rangsorolásban szereplő presztízscégek. A legfontosabb ágazat az előző évekhez hasonlóan a kereskedelem volt (350 cég), ezt követte az autó- és alkatrészgyártás (69 cég), az energetikai szektor (56 cég), az élelmiszeripar és dohánycikkgyártás (73 cég), a szállítmányozás, raktározás (53 cég) és további 16 ágazat.

A megyék rangsorát tekintve Szatmár a középmezőny 19. helyét foglalja el 15,5 milliárdos árbevételével, ami 5,1%-os növekedést hozott az előző évhez képest. Megyénkben 9386 cég volt bejegyezve 2016-ban, és 63 300 munkatársat foglalkoztattak a rangsor alapjául szolgáló évben.

A 9386 Szatmár megyei cégből összesen 16 került be a ZF fölsorolásába, a megye legnagyobb forgalmú cége a 22 éve alapított Autonet Import lett, amely nemcsak a top 1000-be, hanem a top 100-ba is bekerült, az előkelő 98. helyet foglalva el 1,177 milliárd lejes árbevétellel. A rangsor megemlíti továbbá, hogy pontosan 10 olyan, helyi vállalkozók által alapított cég van az országban, amelyeknek az éves árbevétele eléri az 1 milliárd RON-t. A ZF-kiadvány Románia üzleti térképénél külön kiemeli az Autonet Importot, amely nem kevesebb mint 7,6 százalékos teljesítménnyel járul hozzá Szatmár megye cégeinek összárbevételéhez, teljesítményéhez. Az 1996-ban Szatmárnémetiben, Lieb Mihály és Kondor Zoltán által alapított Autonet Import Kft. már 15 éve Románia piacvezető autós háttéripari szolgáltatója, jelenleg 1400 munkatársat foglalkoztat, a felsőfokú végzettségűek száma eléri a 460 főt. A cég főhadiszállása az alapítás óta változatlanul Szatmárnémetiben van, ahol a csapat közel fele dolgozik, míg a másik fele a cég 66 munkapontján. A piacvezető cég 2015 decemberében jelentette be, hogy egyesíti erőit a svájci székhelyű, hasonló elveket valló Swiss Automotive Grouppal (SAG), aminek eredményeként a két cégcsoport együttes ereje már az európai topjátékosok szintjére emelte őket 8 országos piaci jelenléttel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 20:45
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. augusztus 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...