Az Autonet Import megyénk legnagyobb árbevételű és adófizető cége
Utoljára módositva: 2018-04-03 09:39:47

Megjelent a Ziarul Financiar TOP 1000-es romániai rangsora

A napokban jelent meg a Ziarul Financiar gazdasági napilap által összeállított, évente megjelenő nívós kiadvány, a romániai cégek TOP 1000-es rangsora, melyhez az országban bejegyzett 638 424 cég 2016-os pénzügyi évre leadott mérlegeit vették alapul. A romániai 1000-es rangsorban szereplő cégek közel 1 millió munkavállalót foglalkoztatnak a 21 különböző ágazatban. A TOP-ban szereplő cégek elemzése érdekes adatokat mutat a 638 424 cég tükrében is, hiszen az összárbevétel 48%-át és az összprofit 71%-át tudhatják magukénak az ezres rangsorolásban szereplő presztízscégek. A legfontosabb ágazat az előző évekhez hasonlóan a kereskedelem volt (350 cég), ezt követte az autó- és alkatrészgyártás (69 cég), az energetikai szektor (56 cég), az élelmiszeripar és dohánycikkgyártás (73 cég), a szállítmányozás, raktározás (53 cég) és további 16 ágazat.

A megyék rangsorát tekintve Szatmár a középmezőny 19. helyét foglalja el 15,5 milliárdos árbevételével, ami 5,1%-os növekedést hozott az előző évhez képest. Megyénkben 9386 cég volt bejegyezve 2016-ban, és 63 300 munkatársat foglalkoztattak a rangsor alapjául szolgáló évben.

A 9386 Szatmár megyei cégből összesen 16 került be a ZF fölsorolásába, a megye legnagyobb forgalmú cége a 22 éve alapított Autonet Import lett, amely nemcsak a top 1000-be, hanem a top 100-ba is bekerült, az előkelő 98. helyet foglalva el 1,177 milliárd lejes árbevétellel. A rangsor megemlíti továbbá, hogy pontosan 10 olyan, helyi vállalkozók által alapított cég van az országban, amelyeknek az éves árbevétele eléri az 1 milliárd RON-t. A ZF-kiadvány Románia üzleti térképénél külön kiemeli az Autonet Importot, amely nem kevesebb mint 7,6 százalékos teljesítménnyel járul hozzá Szatmár megye cégeinek összárbevételéhez, teljesítményéhez. Az 1996-ban Szatmárnémetiben, Lieb Mihály és Kondor Zoltán által alapított Autonet Import Kft. már 15 éve Románia piacvezető autós háttéripari szolgáltatója, jelenleg 1400 munkatársat foglalkoztat, a felsőfokú végzettségűek száma eléri a 460 főt. A cég főhadiszállása az alapítás óta változatlanul Szatmárnémetiben van, ahol a csapat közel fele dolgozik, míg a másik fele a cég 66 munkapontján. A piacvezető cég 2015 decemberében jelentette be, hogy egyesíti erőit a svájci székhelyű, hasonló elveket valló Swiss Automotive Grouppal (SAG), aminek eredményeként a két cégcsoport együttes ereje már az európai topjátékosok szintjére emelte őket 8 országos piaci jelenléttel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Jönnek a kacsák
Ma, 15:00
A megrögzött szeleburdi agglegény lúd miatt - aki inkább légi akrobatikát gyakorol ahelyett, hogy a többiekkel készülne a vándorlásra - két kiskacsa elszakad csapatától. Habár a bájgúnárnak semmi kedve, hogy segítsen a két kiskacsának visszatalálni a csapatához, egy véletlen folytán megsérül, így a kacsákkal marad. A furcsa trió nekivág egy veszélyekkel teli útnak, hogy még az első hó megérkezése előtt biztonságos búvóhelyet találjanak.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
România neîmblânzită
Ma, 16:45
Dokumentumfilm.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:35
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Éjjeli napfény
Ma, 20:35
A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price (Bella Thorne) extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét - amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie (Patrick Schwarzenegger) is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek,
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hova kirándulsz legszívesebben?
A megye összes kirándulóhelyét ismerem már
A szomszédos megyékbe szívesen járok el hétvégente
Az országban számos kirándulóhelyet felkerestem már
Kirándulni nem szoktam, inkább nagyobb nyaralásra ruházok be
Nem szeretek kirándulni
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...