Az Autonet Import megyénk legnagyobb árbevételű és adófizető cége
Utoljára módositva: 2018-04-03 09:39:47

Megjelent a Ziarul Financiar TOP 1000-es romániai rangsora

A napokban jelent meg a Ziarul Financiar gazdasági napilap által összeállított, évente megjelenő nívós kiadvány, a romániai cégek TOP 1000-es rangsora, melyhez az országban bejegyzett 638 424 cég 2016-os pénzügyi évre leadott mérlegeit vették alapul. A romániai 1000-es rangsorban szereplő cégek közel 1 millió munkavállalót foglalkoztatnak a 21 különböző ágazatban. A TOP-ban szereplő cégek elemzése érdekes adatokat mutat a 638 424 cég tükrében is, hiszen az összárbevétel 48%-át és az összprofit 71%-át tudhatják magukénak az ezres rangsorolásban szereplő presztízscégek. A legfontosabb ágazat az előző évekhez hasonlóan a kereskedelem volt (350 cég), ezt követte az autó- és alkatrészgyártás (69 cég), az energetikai szektor (56 cég), az élelmiszeripar és dohánycikkgyártás (73 cég), a szállítmányozás, raktározás (53 cég) és további 16 ágazat.

A megyék rangsorát tekintve Szatmár a középmezőny 19. helyét foglalja el 15,5 milliárdos árbevételével, ami 5,1%-os növekedést hozott az előző évhez képest. Megyénkben 9386 cég volt bejegyezve 2016-ban, és 63 300 munkatársat foglalkoztattak a rangsor alapjául szolgáló évben.

A 9386 Szatmár megyei cégből összesen 16 került be a ZF fölsorolásába, a megye legnagyobb forgalmú cége a 22 éve alapított Autonet Import lett, amely nemcsak a top 1000-be, hanem a top 100-ba is bekerült, az előkelő 98. helyet foglalva el 1,177 milliárd lejes árbevétellel. A rangsor megemlíti továbbá, hogy pontosan 10 olyan, helyi vállalkozók által alapított cég van az országban, amelyeknek az éves árbevétele eléri az 1 milliárd RON-t. A ZF-kiadvány Románia üzleti térképénél külön kiemeli az Autonet Importot, amely nem kevesebb mint 7,6 százalékos teljesítménnyel járul hozzá Szatmár megye cégeinek összárbevételéhez, teljesítményéhez. Az 1996-ban Szatmárnémetiben, Lieb Mihály és Kondor Zoltán által alapított Autonet Import Kft. már 15 éve Románia piacvezető autós háttéripari szolgáltatója, jelenleg 1400 munkatársat foglalkoztat, a felsőfokú végzettségűek száma eléri a 460 főt. A cég főhadiszállása az alapítás óta változatlanul Szatmárnémetiben van, ahol a csapat közel fele dolgozik, míg a másik fele a cég 66 munkapontján. A piacvezető cég 2015 decemberében jelentette be, hogy egyesíti erőit a svájci székhelyű, hasonló elveket valló Swiss Automotive Grouppal (SAG), aminek eredményeként a két cégcsoport együttes ereje már az európai topjátékosok szintjére emelte őket 8 országos piaci jelenléttel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítok kavicsot, homokot, szemetet. Tel.: 0741077706.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
22 mérföld
Ma, 20:45
Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az odavezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor k
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e önkénteskedni?
Igen, az iskolában kapcsolódtam be egy önkéntes programba.
Néha részt veszek önkéntes tevékenységekben, de ez eléggé rendszertelen.
Eddig még nem volt lehetőségem rá, de szívesen megtenném.
Nincs időm ilyesmire, így is alig marad szabadidőm.
Nem, az önkénteskedést nem nekem találták ki.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. október 18.
Ha megtudja, hogy egy korábbi nézeteltérése félreértésből adódott, azonnal tisztázza a helyzetet és hozza helyre a korábbi harmóniát.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 15 dkg főtt sonka, 15 dkg trappista sajt. A panírozáshoz: liszt, 2 db tojás, zsemlemorzsa, ...