Az Autonet Import szervezi az ország legnagyobb autós háttéripari kiállítását
Utoljára módositva: 2018-04-05 14:42:05

A cég az expón bemutatja az ország első robotizált raktárát, az AutoStore-t.

Nagy érdeklődéssel várja az autós háttéripari és logisztikai szakma a május 5-én megrendezendő Autonet Mobility Show vásárt, ahol a piacvezető cég sok egyéb mellett bemutatja az ország első robotizált raktárát, az AutoStore-t.

A 11. alkalommal megrendezésre kerülő eseményen 300 kiállító 117 standja várja látogatóit, akik az ország minden szegletéből érkeznek. A szervezők idén legkevesebb 5000 szakmai látogatóra számítanak, hiszen minden szempontból rendkívüli lesz az idei romániai esemény. Az eddig megszokott fővárosi vásárközpont helyett az Autonet a saját, 17 000 négyzetméteres logisztikai központjában, a Bukarest határában lévő Popeşti-Leordeni-ben szervezi meg eseményét, ahol a megszokott történések és minőség mellett az első számú látványosság a robotizált AutoStore raktár lesz, amely egyedülálló Romániában, sőt, még Kelet-Európa országaiban sem található egyelőre hasonló beruházás.

Az AutoStore nevet viselő, norvég fejlesztésű, innovatív, robotizált raktár merőben más elven működik az eddig megszokott logisztikai tárolási rendszerekhez képest. Eddig főleg olyan raktárakat láthattunk, ahol árumozgató targoncák közlekednek a polcsorok között, és az adott helyiség tárolási kapacitása 40–50%-os hatékonyságú volt az említett közlekedőfolyosók miatt. Ezzel szemben az AutoStore helykihasználása tökéletes, gyorsasága pedig bámulatos: a robotok a raktármodul tetején közlekednek, és egymásra teszik a speciális logisztikai tárolóládákat. Az Autonet által épített AutoStore 3000 négyzetméteres modulja nem kevesebb mint 80 000 tárolórekeszt rejt magában, és 65 fürge robot szorgoskodik az áru feltöltésében és kibocsátásában. A német Element Logic cég által épített AutoStore 15 olyan föltöltő és kibocsátó porttal rendelkezik, amelyek bámulatos összteljesítményre képesek: közel 7000 rendelési sort tudnak feldolgozni és az árut kibocsátani óránként! A popeşti-leordeni-i elosztóhelyre beérkező rendelések több mint 80%-a már az AutoStore-ból történik, míg a különbözet a tradicionális raktárrészből, amely egyébként több innovatív megoldást is rejt, mint például a földrengésbiztos tárolórendszerek, többemeletes raktárrészek, konveyor, az új előírásoknak megfelelő automata tűzoltó rendszer stb.

A teljes AutoStore rendszer — beleértve a tárolórészt és a robotokat is — moduláris volta miatt bármikor bővíthető.

A több millió eurós beruházástól a tároláson túl azt várják el üzemeltetői, hogy a lehető legrövidebb időn belül és hiba nélkül szolgálhassák ki a fővárosi elosztóhelyhez tartozó regionális vevőiket.

A következő években egyébként újabb AutoStore építésével bővítik romániai logisztikai hálózatukat, amely jelenleg Romániában 66 elosztóhely révén szolgálja ki vevőiket.

Az Autonet Mobility Show nevet viselő szakmai B2B-kiállítás az autós háttéripar legnagyobb vására Romániában, amelyet a szatmárnémeti cég idén 11. alkalommal szervez. Az esemény kiállítói az európai és a tengerentúli alkatrész- és tartozékgyártás képviselői, míg látogatói az Autonet Import vevői, főleg autószervizek, kereskedők, flották stb.

Az 1996-ban Szatmárnémetiben alapított Autonet Import Kft megyénk legnagyobb árbevételű cégeként már 15 éve Románia piacvezető autós háttéripari szolgáltatója, jelenleg 1400 munkatársat foglalkoztat. A cég főhadiszállása az alapítás óta változatlanul Szatmárnémetiben van. A piacvezető cég 2015 decemberében egyesítette erőit a svájci Swiss Automotive Grouppal (SAG), aminek eredményeként a két cégcsoport együttes ereje már az európai topjátékosok szintjére emelte őket, 8 országos piaci jelenléttel, közel 1 milliárd eurós együttes forgalommal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. július 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...