Az Avasban járt a miniszter
Utoljára módositva: 2019-07-29 17:23:46

Az Avasban járt az elmúlt hétvégén Sorina Pintea egészségügyi miniszter, aki meglátogatta az Avasfelsőfalui Városi Kórházat is.

Tizedik alkalommal rendezték meg július utolsó hétvégéjén az Avasi Orvosi Napokat, melynek idei témája a különböző vérbetegségek voltak. A szimpóziumon több szekcióban zajlott a munka, a résztvevők pedig a régió neves szakembereinek előadásában hallgathattak meg érdekes előadásokat a vérbetegségekkel kapcsolatban, a különböző kezelésekről és szakmai újításokról, felfedezésekről. A házigazda Avasfelsőfalui Városi Kórház szakemberei mellett előadtak a kolozsvári Iuliu Haţieganu Orvosi Egyetem oktatói és a különböző kolozsvári klinikák orvosai.

A konferencián részt vett Sorina Pintea egészségügyi miniszter is, aki egy jó hírrel is szolgált az avasi szakemberek számára: a minisztérium 2,7 millió lejt utalt az avasfelsőfalui kórház orvosi eszközeinek bővítésére, amelyekkel komplexebb kezeléseket tudnak majd biztosítani az orvosok a pácienseknek.

Ebből vásárolnak többek között 200 új kórházi ágyat, két mechanikus lélegeztetőgépet, egy szállítható lélegeztetőgépet, egy mammográfot, egy videoendoszkópot, amelyik lehetőséget teremt gyomor- és végbéltükrözésre egyaránt, egy automata defibrillátort, egy elektrokardiográfot.

A szaktárcavezető ugyanakkor arra kérte Diana Mitruţ kórházigazgatót, hogy az eszközök beszerezése mellett igényelje a minisztérium és a hatóság segítségét abban, hogy az olyan, igencsak leromlott állapotban lévő osztályoknak, mint az intenzív terápia, a gyermekosztály és a palliatív kezelési részleg a felújítását minél hamarabb el lehessen kezdeni.

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...