Az Avasban járt a miniszter
Utoljára módositva: 2019-07-29 17:23:46

Az Avasban járt az elmúlt hétvégén Sorina Pintea egészségügyi miniszter, aki meglátogatta az Avasfelsőfalui Városi Kórházat is.

Tizedik alkalommal rendezték meg július utolsó hétvégéjén az Avasi Orvosi Napokat, melynek idei témája a különböző vérbetegségek voltak. A szimpóziumon több szekcióban zajlott a munka, a résztvevők pedig a régió neves szakembereinek előadásában hallgathattak meg érdekes előadásokat a vérbetegségekkel kapcsolatban, a különböző kezelésekről és szakmai újításokról, felfedezésekről. A házigazda Avasfelsőfalui Városi Kórház szakemberei mellett előadtak a kolozsvári Iuliu Haţieganu Orvosi Egyetem oktatói és a különböző kolozsvári klinikák orvosai.

A konferencián részt vett Sorina Pintea egészségügyi miniszter is, aki egy jó hírrel is szolgált az avasi szakemberek számára: a minisztérium 2,7 millió lejt utalt az avasfelsőfalui kórház orvosi eszközeinek bővítésére, amelyekkel komplexebb kezeléseket tudnak majd biztosítani az orvosok a pácienseknek.

Ebből vásárolnak többek között 200 új kórházi ágyat, két mechanikus lélegeztetőgépet, egy szállítható lélegeztetőgépet, egy mammográfot, egy videoendoszkópot, amelyik lehetőséget teremt gyomor- és végbéltükrözésre egyaránt, egy automata defibrillátort, egy elektrokardiográfot.

A szaktárcavezető ugyanakkor arra kérte Diana Mitruţ kórházigazgatót, hogy az eszközök beszerezése mellett igényelje a minisztérium és a hatóság segítségét abban, hogy az olyan, igencsak leromlott állapotban lévő osztályoknak, mint az intenzív terápia, a gyermekosztály és a palliatív kezelési részleg a felújítását minél hamarabb el lehessen kezdeni.

 

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...