Az Avasban táboroztak
Utoljára módositva: 2019-08-08 12:14:04

A Cutezătorii Munţilor Ifjúsági, Turisztikai és Környezetvédelmi Egyesület augusztus 1–4. között tábort rendezett Lunaforráson a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek számára, a Kaufland Románia Környezetvédelmi és személyiségfejlesztő táborainak keretében.

A táborban ingyenesen vehettek részt különböző gyermekotthonok lakói, Szamárnémetiből, Halmiból és Óváriból összesen 31-en, 10–14 év közötti fiatalok, valamint az egyesület tagjai közül 23-an. Az 54 gyermekből álló csoport felügyeletéért 29 felnőtt felelt.

A résztvevőknek lehetőségük volt megélni olyan pillanatokat, amelyek rádöbbentették őket arra, miként is élhet az ember együtt harmonikusan a természettel. A gyerekek közül sokan életükben először aludtak sátorban a szabad ég alatt, vagy most először ettek a szabadban, nyílt láng fölött készült ételeket. A táborban töltött idő alatt megannyi csapatépítő játékra is sor került, amelyek mind személyiségfejlesztő hatással voltak a gyerekekre. Az egyik legizgalmasabb foglalkozás, amelyen mindannyian részt vettek, az a környezetvédelmi túra volt, amit Lunaforrás környékén tartottak.

Hasonló környezetvédelmi túrát immár harmadjára szerveztek a Cutezătorii Munţilor Ifjúsági, Turisztikai és Környezetvédelmi Egyesület tagjai, legutóbb májusban, illetve tavaly szeptemberben látogatták meg a környéket. Ilyenkor mindig szemétgyűjtéssel is összekötik a kirándulást a szervezők, hiszen a környék gyakori piknikezőcélpont, így sok szemét is marad a nem megfelelő módon piknikezők után. Ezúttal mintegy 500 kilogramm szemetet gyűjtöttek össze a túrázók.

A tábor harmadik napját a személyiségfejlesztésnek szentelték a szervezők: Veres Andrea és Danea Delia pszichológusok közreműködésével különböző foglalkozásokat szerveztek, amelyek révén a gyermekek saját személyiségük erősségeire találtak rá, de olyan belső értékeket is megtaláltak önmagukban, amelyek tudatában sokkal motiváltabbak lehetnek majd a jövőben.

A tábor utolsó napján a Szatmár Megyei Salvamont hegyimentői közreműködésével a Kiskövesen sziklát is mászhattak a vállalkozó kedvű fiatalok. A természetben töltött idő, a jókedv és a szórakozás felejthetetlenné tette a résztvevők számára ezt a néhány napot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...