Az édesapákért adtak hálát az óvodások
Utoljára módositva: 2017-03-19 18:52:53

Péntek délután a szatmárnémeti Hám János Óvoda gyermekei az édesapjukért adtak hálát a Szentlélek-templomban. A kétnyelvű ceremóniát a gyermekek verses-zenés műsora tette még ünnepibbé.

A gyermekek műsorát minden szülő nagy örömmel és meghatódottsággal nézte végig

A Hám János Óvodába járó gyermekek az intézmény hagyományai szerint már évek óta megünneplik az apák napját, és idén sem volt ez másképp. Pénteken délután a szatmárnémeti Szentlélek-templomban gyűltek össze a négy magyar és négy német csoport gyermekei, szüleik, valamint az óvoda pedagógusai, hogy együtt vegyenek részt az ünnepi szentmisén.

A német nyelvű ceremóniát követően magyarul hallgathatta az igét az ünneplő közösség, majd együtt lehettek szem- és fültanúi az óvodások műsorának, amelyre a gyerekek óvónőikkel készültek az elmúlt hét folyamán.

Lieb Andrea óvodavezető lapunknak elmondta, hogy már évek óta megünneplik az apák napját, hiszen az apukák sokszor olyan kevés figyelmet és törődést kapnak. Pedig ők azok, akik példaképként állnak a gyermekek előtt, de ennek ellenére legtöbbször mégis az édesanyáké a kitüntetett figyelem. Ezen a napon viszont az apukák azok, akiknek szólnak a versek és énekek, ők azok, akikért a gyermekek egy héten át szívvel és lélekkel készültek.

A templomi szertartáson SCJ Orbán Mihály, a szatmári német plébánia jezsuita plébánosa németül hirdette az igét, majd ft. Vojtku László, a Szentlélek-plébánia plébánosa magyar nyelven prédikált.

A lelkipásztorok elmondták, hogy az apák napi ünnepség Szent József nevéhez köthető, majd néhány gondolat erejéig arról beszéltek, hogy mit is jelent apának lenni, kik is az édesapák, hogyan is néz ki az apává válás folyamata, és hogy mi is egy apa feladata.

Az igei üzenet Jézus és Szent József baráti, apa-fiú kapcsolatának vonalán elindulva arra buzdította az apákat, hogy legyenek ők is gyermekük barátai, példaképei és támaszai.

A pénteki szentmise különlegessége volt továbbá az is, hogy az olvasmányt egy-egy édesanya olvasta fel, úgy német, mint magyar nyelven, a könyörgést pedig az óvodások mondták el.

A prédikációt követően ismét a gyermekeké volt a főszerep, akik csengő hangjukkal meg is töltötték a templomot: kedves versekkel és szép énekekkel kértek áldást az édesapákra. Az ünnepséget sok szülő megilletődve, könnyes szemmel nézte végig, amely bizonyította azt is, hogy az apáknak szóló műsor is éppen olyan szeretetteljes és szívből jövő, mint amikor az édesanyák örömére készülnek a gyerekek.

 

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Transformers: Az utolsó lovag
Ma, 21:45
AZ UTOLSÓ LOVAG szétzúzza a Transformers sorozat alapmítoszát, és átírja azt, hogy mit is jelent hősnek lenni. Az emberek és az alakváltók háborúban állnak, és Optimusz Fővezér nincs többé. Jövőnk megmentésének kulcsa a múlt titkaiba van temetve, a Transzformerek rejtélyes földi történelmébe. Világunk megmentése egy valószínűtlen szövetség kezében van, melynek tagjai Cade Yeager (Mark Wahlberg), Űrdongó, egy angol Lord (Sir Anthony Hopkins) és egy oxfordi professzor (Laura Haddock). Mindenki éle
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, egyetértek a tüntetőkkel
A kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. június 23.
Egyfajta hiányérzet gyötri folyamatosan. Különösen párkapcsolatát illetően tudja jól, hogy már nem sokáig fogja ebben a formában tovább folytatni.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. június 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 kg vaníliafagylalt (dobozos), 5 dkg fehér csokoládé. Az öntethez: 50 dkg érett eper, 1 db citrom, 1 ...