Az egészségbiztosítási pénztár megakadályozta az egészségügyi kártyák számítógépes platformjának normális működését
Utoljára módositva: 2019-07-23 10:11:43

Az utóbbi években az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) ‘túlzott bürokratikus eljárások alkalmazásával’ megakadályozta az egészségügyi kártyák számítógépes rendszerének normális működését – nyilatkozta hétfői sajtóértekezletén Sorina Pintea egészségügyi miniszter.

 

Meglátása szerint voltak elkezdett folyamatok, amelyeket ‘a világ összes óvása ellenére’ is véglegesíteni lehetett volna.

 

Sorina Pintea, jóllehet a CNAS nem tartozik a minisztérium alárendeltségébe, elnézést kért az egészségbiztosító nevében a páciensektől és a felhasználóktól azokért a kellemetlenségekért, amelyeket a rendszer hibái miatt elszenvedtek.

 

A tárcavezető szerint a CNAS-nél tartott ellenőrzés büntetőjogi problémákat vet fel, ezért a miniszterelnök ellenőrző testülete által készített jelentést átadják az Országos Korrupcióellenes Ügyészségnek (DNA).

 

Pintea elmondta: hétfőn, 17 nap szünet után újraindították a rendszert, de már délelőtt tíz órakor akadozni kezdett. Véleménye szerint ennek az az oka, hogy lejárt az adatbázis kezelésére vonatkozó szerződés, aminek a felújítását megóvták. Hétfőn sürgősségi eljárással fognak ez ügyben eljárni – jelentette be Pintea. Ugyanakkor szükség lenne a memóriaállomány bővítésére, jelenleg ugyanis a tárolási kapacitás 98 százaléka foglalt, ami veszélyezteti a rendszer biztonságos működését a jövőben.

 

AGERPRES/(RO – szerző: Irinela VIŞAN, szerkesztő: Andreea ROTARU; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...