Az egészséges táplálkozásról
Utoljára módositva: 2013-06-06 10:12:29

A szatmárnémeti Guliver óvoda A épületében szerdán, az EcoŞcoala projekt keretében, dr. Melania Barbul tartott előadást a szülőknek a gyermekek egészséges táplálkozásáról.

A szülőkből álló hallgatóság a gyermekorvos társaságában

Az előadás megszervezésében Zab Tímea, Raluca Şipoş és Doina Vaida óvónők vállaltak szerepet, s a Guliver óvoda A és B épületében működő hat óvodai csoport szülőközösségét hívták meg a rendezvényre. A szülők — többnyire édesanyák — az anyatej pótolhatatlan szerepéről, a napi ötszöri étkezés (3 fő étkezés és 2 uzsonna) fontosságáról hallhatták a szakembert. Az előadó — aki gyermekorvos — beszámolt a saját tapasztalatairól: az egészségtelen táplálkozás miatt egyre több gyermek, sőt csecsemő mondható túlsúlyosnak. Ez a jelenség, sajnos, a jóléti társadalmak velejárója. Ezt meg lehet előzni azzal, hogy kötelező módon, mielőtt a gyermek elindul óvodába/iskolába, megreggeliztetjük, és soha nem engedjük el uzsonna nélkül. A gyors-étkezdékben kapható hamburgert, hotdogot, sült krumplit vagy a szénsavas, gyümölcspotlókból készült üdítőitalokat teljesen ki kell iktatni a gyermekek étrendjéből. Ami a húsételeket illeti, a csirkehús és a hal ajánlott, a sertéshús pedig — ha már elkerülhetetlen — csak 3 éves kor után kerüljön a gyermek tányérjára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. január 28.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...