Az egység, a közös szolgálat jegyében
Utoljára módositva: 2014-07-20 14:37:46

A Nagykároly-Belvárosi református templom adott otthont a Királyhágómelléki Református Nőszövetség XV. konferenciájának. A nagyszabású ünnepségen több mint 1600-an vettek részt, közel 150 gyülekezet képviseltette magát a határon innen és túlról.

Hat új nőszövetségi zászlót áldottak meg a konferencián

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület, a Királyhágómelléki Református Nőszövetség, a Nagykárolyi Református Egyházmegye, a Nagykároly-Belvárosi Egyházközség, valamint a Nagykároly-Kertvárosi Egyházközség által rendezett nagyszabású ünnepségen több mint 1600-an vettek részt, közel 150 gyülekezet képviseltette magát a határon innen és túlról. A szervezők így értelemszerűen arról is gondoskodtak, hogy akik nem fértek be a templomba, Isten házához közel, az udvarra kihelyezett padokon ülve, kihangosítva hallják az igehirdetéseket.

A délelőtt kezdődő konferencia első momentumaként a résztvevő nőszövetségek zászlajaikkal vonultak be a templomba, majd Ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) püspöke nyitotta meg a rendezvényt. Beszédében Isten áldását kérte a nőszövetségek tevékenységeire, az isteni szolgálat tovább végzésére buzdított mindenkit, ugyanakkor kiemelte, hogy a reformátusok kötelessége emberképet sugározni ebben a megromlott világban.

Többszázan a templomudvarban hallgatták Isten igéjét

A délelőtti istentiszteleten Ft. Csomós Józsefné gönci lelkipásztor hirdetett igét. A prófétákra hivatkozva mindenkit óva intett attól, hogy alul-, vagy túlbecsülje önmagát, Isten mindannyiunkat megajándékozott valamilyen értékkel, amelyet fel kell ismernünk és élnünk kell vele.

Az istentisztelet végén a nagykárolyi Carmina Renascentia régizene-együttes, valamint Keresztesi Ildikó énekes és Kun Tibor kántor közös koncertjével zárult. Ezt követően Bogya-Kis Mária lelkipásztor, a KREK nőszövetségének elnöke, Nagy Sándor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese, Tukacs Irénke, a Nagykároly-Belvárosi Református Egyházközség tiszteletes asszonya, valamint Kovács Jenő főgondnok köszöntötte a jelenlévőket, majd Ft. Dr. Márkus Mihály, a Dunántúli Református Egyházkerület nyugalmazott püspöke tartott előadást „Pillanatképek a magyar bibliafordítások történetéből” címmel.

Ezután az Érkeserűi Nőszövetség énekszolgálata, továbbá a nőszövetségi vezetők, továbbá egyházi egyesületek, alapítványok képviselőinek köszöntőszavai következtek, majd Tukacs József, a Nagykároly-Belvárosi Református Egyházközség lelkipásztora bemutatta a helyi gyülekezeteket, miután Károli Gáspár szobrának megkoszorúzása következett.

A jelenlévők szavalatokat is hallhattak a rendezvény keretében

Közben a nagykárolyi gyülekezetek nőszövetségei megajándékozták a vendégeket. A belvárosi gyülekezet virágokkal, illetve koszorúkkal, míg a kertvárosiak olyan tányérokkal, amelyet Nagy Margit nőszövetségi tag saját kézzel festett.

A rendezvény ebédszünettel folytatódott, amelynek során a résztvevőknek lehetőségük nyílt az ismerkedésre, ugyanakkor meglátogathatták a Károlyi-kastélyt. A mintegy másfél órás szünetet követően megáldották az új nőszövetségi zászlókat.

A záró istentiszteleten Balogh Enikő kismajtényi lelkipásztor, valamint Kurta-Tőtős Beáta lelkipásztor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye nőszövetségének elnöke hirdetett igét, a szertartás, és egyben a konferencia programja úrvacsoraosztással ért véget.

A jelenlévők lélekben feltöltődve, az Isten általi hitben megerősödve térhettek haza a rendezvényről.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Az igazság ligája
Ma, 15:00
Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...