Az egység, a közös szolgálat jegyében
Utoljára módositva: 2014-07-20 14:37:46

A Nagykároly-Belvárosi református templom adott otthont a Királyhágómelléki Református Nőszövetség XV. konferenciájának. A nagyszabású ünnepségen több mint 1600-an vettek részt, közel 150 gyülekezet képviseltette magát a határon innen és túlról.

Hat új nőszövetségi zászlót áldottak meg a konferencián

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület, a Királyhágómelléki Református Nőszövetség, a Nagykárolyi Református Egyházmegye, a Nagykároly-Belvárosi Egyházközség, valamint a Nagykároly-Kertvárosi Egyházközség által rendezett nagyszabású ünnepségen több mint 1600-an vettek részt, közel 150 gyülekezet képviseltette magát a határon innen és túlról. A szervezők így értelemszerűen arról is gondoskodtak, hogy akik nem fértek be a templomba, Isten házához közel, az udvarra kihelyezett padokon ülve, kihangosítva hallják az igehirdetéseket.

A délelőtt kezdődő konferencia első momentumaként a résztvevő nőszövetségek zászlajaikkal vonultak be a templomba, majd Ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) püspöke nyitotta meg a rendezvényt. Beszédében Isten áldását kérte a nőszövetségek tevékenységeire, az isteni szolgálat tovább végzésére buzdított mindenkit, ugyanakkor kiemelte, hogy a reformátusok kötelessége emberképet sugározni ebben a megromlott világban.

Többszázan a templomudvarban hallgatták Isten igéjét

A délelőtti istentiszteleten Ft. Csomós Józsefné gönci lelkipásztor hirdetett igét. A prófétákra hivatkozva mindenkit óva intett attól, hogy alul-, vagy túlbecsülje önmagát, Isten mindannyiunkat megajándékozott valamilyen értékkel, amelyet fel kell ismernünk és élnünk kell vele.

Az istentisztelet végén a nagykárolyi Carmina Renascentia régizene-együttes, valamint Keresztesi Ildikó énekes és Kun Tibor kántor közös koncertjével zárult. Ezt követően Bogya-Kis Mária lelkipásztor, a KREK nőszövetségének elnöke, Nagy Sándor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese, Tukacs Irénke, a Nagykároly-Belvárosi Református Egyházközség tiszteletes asszonya, valamint Kovács Jenő főgondnok köszöntötte a jelenlévőket, majd Ft. Dr. Márkus Mihály, a Dunántúli Református Egyházkerület nyugalmazott püspöke tartott előadást „Pillanatképek a magyar bibliafordítások történetéből” címmel.

Ezután az Érkeserűi Nőszövetség énekszolgálata, továbbá a nőszövetségi vezetők, továbbá egyházi egyesületek, alapítványok képviselőinek köszöntőszavai következtek, majd Tukacs József, a Nagykároly-Belvárosi Református Egyházközség lelkipásztora bemutatta a helyi gyülekezeteket, miután Károli Gáspár szobrának megkoszorúzása következett.

A jelenlévők szavalatokat is hallhattak a rendezvény keretében

Közben a nagykárolyi gyülekezetek nőszövetségei megajándékozták a vendégeket. A belvárosi gyülekezet virágokkal, illetve koszorúkkal, míg a kertvárosiak olyan tányérokkal, amelyet Nagy Margit nőszövetségi tag saját kézzel festett.

A rendezvény ebédszünettel folytatódott, amelynek során a résztvevőknek lehetőségük nyílt az ismerkedésre, ugyanakkor meglátogathatták a Károlyi-kastélyt. A mintegy másfél órás szünetet követően megáldották az új nőszövetségi zászlókat.

A záró istentiszteleten Balogh Enikő kismajtényi lelkipásztor, valamint Kurta-Tőtős Beáta lelkipásztor, a Nagykárolyi Református Egyházmegye nőszövetségének elnöke hirdetett igét, a szertartás, és egyben a konferencia programja úrvacsoraosztással ért véget.

A jelenlévők lélekben feltöltődve, az Isten általi hitben megerősödve térhettek haza a rendezvényről.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 20.
Ha jogi ügyekben kell döntenie, most is bátran hagyatkozhat csalhatatlan belső megérzésére. A megfelelő pillanatban tudni fogja, mi a helyes.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...