Az élet fája 125 művész szemszögéből
Utoljára módositva: 2019-09-28 09:36:43

A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén (Vécsey-ház) pénteken nyílt meg Az élet fája című tárlat; a hazai és nemzetközi művészek alkotásait bemutató kiállítás október 27-ig látogatható.

A tárlatmegnyitón megjelent nagyszámú érdeklődő előtt Cristina Gloria Oprişa, a 6. Nemzetközi Szalon kurátora elmondta: az, hogy hatodik alkalommal is megrendezésre került a nemzetközi tárlat, amelyen évről évre több képzőművész alkotásai vannak jelen, azt jelenti, hogy van érdeklődés a megadott témák iránt, a képzőművészek számára is fontos, hogy munkáikat bemutassák a művészetet kedvelők számára. Az idén részt vevő százhuszonöt képzőművész munkái nem fértek el a Vécsey-ház kiállítótermeiben, a grafikákat az új központban lévő kiállítóteremben helyezték el. A Nemzetközi Szalon gyűjtőnéven ismert tárlatsorozat gazdagítja Szatmárnémeti kulturális életét, segít a képzőművészet megismertetésében, és hozzájárul annak megértéséhez.

Az idei tárlat témája — Az élet fája — kihívás volt az alkotók számára, ugyanakkor egy lehetőség arra, hogy elgondolkozzanak, a gyökerektől elindulva milyen irányba növekednek az ágak, milyenek az új hajtások. A Szatmárnémetiben évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Szalon lehetőséget teremt valamennyi Szatmár megyében élő hivatásos képzőművész bemutatkozására, de eljönnek az ország legnagyobbjai, ugyanakkor több külföldi művész is elhozza a munkáit. Az élet fája téma minden képzőművészt elgondolkodtat, felmérik magukban, hogyan jutottak el a gyökerektől a jelenig, milyen utat tettek meg eddigi pályájuk során, hogyan változik a művész szemléletmódja és a kifejezőeszközei. Az ember élete is egy fához hasonlít, aminek vannak gyökerei, ágai, virágai és gyümölcsei. A kiállító művészek — bárhonnan jöttek — munkáikban magukkal hozták a saját gyökereikből kinőtt életfák gyümölcseit — fogalmazott Cristina Gloria Oprişa.

A százhuszonöt képzőművész munkáit nem lehet rövid idő alatt áttekinteni és értelmezni, de minderre lehet időt szakítani, hiszen a kiállítás október 27-ig látogatható.

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...