Az élet fája 125 művész szemszögéből
Utoljára módositva: 2019-09-28 09:36:43

A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén (Vécsey-ház) pénteken nyílt meg Az élet fája című tárlat; a hazai és nemzetközi művészek alkotásait bemutató kiállítás október 27-ig látogatható.

A tárlatmegnyitón megjelent nagyszámú érdeklődő előtt Cristina Gloria Oprişa, a 6. Nemzetközi Szalon kurátora elmondta: az, hogy hatodik alkalommal is megrendezésre került a nemzetközi tárlat, amelyen évről évre több képzőművész alkotásai vannak jelen, azt jelenti, hogy van érdeklődés a megadott témák iránt, a képzőművészek számára is fontos, hogy munkáikat bemutassák a művészetet kedvelők számára. Az idén részt vevő százhuszonöt képzőművész munkái nem fértek el a Vécsey-ház kiállítótermeiben, a grafikákat az új központban lévő kiállítóteremben helyezték el. A Nemzetközi Szalon gyűjtőnéven ismert tárlatsorozat gazdagítja Szatmárnémeti kulturális életét, segít a képzőművészet megismertetésében, és hozzájárul annak megértéséhez.

Az idei tárlat témája — Az élet fája — kihívás volt az alkotók számára, ugyanakkor egy lehetőség arra, hogy elgondolkozzanak, a gyökerektől elindulva milyen irányba növekednek az ágak, milyenek az új hajtások. A Szatmárnémetiben évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Szalon lehetőséget teremt valamennyi Szatmár megyében élő hivatásos képzőművész bemutatkozására, de eljönnek az ország legnagyobbjai, ugyanakkor több külföldi művész is elhozza a munkáit. Az élet fája téma minden képzőművészt elgondolkodtat, felmérik magukban, hogyan jutottak el a gyökerektől a jelenig, milyen utat tettek meg eddigi pályájuk során, hogyan változik a művész szemléletmódja és a kifejezőeszközei. Az ember élete is egy fához hasonlít, aminek vannak gyökerei, ágai, virágai és gyümölcsei. A kiállító művészek — bárhonnan jöttek — munkáikban magukkal hozták a saját gyökereikből kinőtt életfák gyümölcseit — fogalmazott Cristina Gloria Oprişa.

A százhuszonöt képzőművész munkáit nem lehet rövid idő alatt áttekinteni és értelmezni, de minderre lehet időt szakítani, hiszen a kiállítás október 27-ig látogatható.

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...