Az élet fája — nemzetközi képzőművészeti tárlat
Utoljára módositva: 2019-09-25 08:42:12

Szeptember 27-én 13 órától a Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén (Vécsey-ház) nyílik meg a hatodik Nemzetközi Képzőművészeti Szalon, amelyen szatmári képzőművészek, valamint azok hazai és külföldi meghívottai vesznek részt — tájékoztatott Cristina Gloria Oprişa, a tárlat kurátora.

A tárlat idei témája: Az élet fája. A tárlaton százhuszonhat képzőművész állítja ki a témával kapcsolatos munkáját, olyan nagy nevek is emelik a tárlat rangját, mint Suzana Fântânariu, Zoe Vida Porumb, Sorin Nicodim, valamint olyan elismert egyetemi tanárok a képzőművészeti egyetemekről, mint Dorel Găina, Mirona Haşegan, Valentina Stefănescu stb., elmondható tehát, hogy hivatásos képzőművészek tárlata nyílik meg Szatmárnémetiben. Nem biztos, hogy a múzeum kiállítóterme képes lesz befogadni minden alkotást, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy a grafikákat az új központban lévő kiállítóteremben helyezik el. Szatmár megyéből olyan képzőművészek állítanak ki, mint Vasile Pop Negreşteanu, Nyiri Zoltán, Szemák Zsuzsa, Lepedus Ildikó, Muhi Sándor, Varga Diana, Cristina Busuioc, Aurelian Busuioc, Maria Olteanu, Valer Sasu és mások. A kiállításra Magyarországról, Németországból, Franciaországból és az USA-ból is érkeznek alkotások.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...