Az első győzelemre készülnek
Utoljára módositva: 2018-09-14 14:25:19

Idénybeli negyedik mérkőzése előtt a Tasnádi Unirea háromszor ikszelt a bajnoki meccseken, míg a mai ellenfél, az MSE Marosvásárhely egy idegenbeli és egy hazai győzelem után utazott Tasnádra.

Nehéz ellenféllel áll szembe szombaton a Tasnádi Unirea labdarúgócsapatának a legénysége, hiszen az MSE Marosvásárhely egyáltalán nem újonc a hazai fociéletben. Az egyesület ugyanis az 1898-ban alakult 1898-ban alapított Marosvásárhelyi Kerékpáros Egyletre (MKE) épülő, és 1906-ban létrejött Marosvásárhelyi Sportegylet (MSE) szellemi örökösének tartja magát. A jelenlegi felállásban 2008-ban alakult az MSE 08, és most célként tűzték ki, hogy helyi szinten a jövő sportklubja legyen. Ráadásul 2016-ban együttműködési megállapodás született az MSE és a Székelyföldi Labdarúgó-akadémia között, így a mosatni vásárhelyi keretben is találunk majd olyan focistákat, akik a csíkszeredai harmadosztályos csapatánál, vagy a fociakadémiánál játszottak.

A 2018–2019-es idényt egy vereséggel kezdték, Lénárdfalva nyert 2–1-re Marosvásárhelyen. De a következő héten rászámoltak idegenben a vendéglátó Szászmedgyesi Gaz Metan szatellitcsapatára (4–2), múlt hétvégén pedig odahaza nyertek 2–1-re az AFC Szászhermány ellen. Így nem is csoda, hogy – a Csíkszereda mögött – a 4. helyen állnak az 5. csoport tabelláján.

„Egy kiszámíthatatlan csapat lesz a szombati ellenfél — nyilatkozta lapunknak a Tasnádi Unirea 38 éves edzője, Cristian Popa, akinek a vezényletével a szatmári egyesület ebben az idényben még veretlen. Igaz, még a győzelem sem jött össze, viszont sokat nyomhat majd a végelszámolásnál a Szászrégenben és a Tordán szerzett pont, illetve a Kolozsvári Sănătatea elleni itthoni iksz. Múlt héten, Tordán, kisebb szerencsével talán a győzelem is összejött volna az Unireának. Korán megszerezték a vezetést a tasnádiak Stanciu szépségdíjas gólja után, viszont a hajrában egy buta 11-esből tudott pontot menteni az Aranyos-parti vendéglátó.

„Nagyon komolyan kell vegyük az ellenfelet, és meg kell nyerjük a meccset. Nagyon érik már az idénybeli első győzelmünk, és ezt most, hazai közönség előtt kell megünnepeljük” — mondta Cristi Popa, aki csak a sérült Mădălin Bolba szolgálatára nem számíthat a mai mérkőzésen, a többiek játékra jelentkeznek.

„Nagyon fontos, hogy mi diktáljuk a tempót az első perctől. Mi csakis a saját játékunkra kell összpontosítsunk, és akkor szerintem nyerni tudunk” — folytatta az UEFA A-licenc-szel rendelkező vezetőedző.

A Tasnádi Unirea egyébként jubilálni készül: jövő szombaton 16 órakor kezdődik majd a helyi stadionban a klub 100 éves fennállásának alkalmából rendezett „A tasnádi futball ünnepe” elnevezésű rendezvény. Ennek az eseménynek a részleteit a hamarosan fogjuk közölni. Addig is, érdemes lesz szombaton kilátogatni a tasnádi Unirea Stadionba, ahol 17 órától a megye egyetlen állva maradt divíziós csapata az MSE Marosvásárhellyel fog mérkőzni.

Liga 3, 5. csoport, 4. forduló

Péntek

Kolozsvári CFR II – AFC Székelyudvarhely

Szászmedgyesi Gaz Metan – Nagybányai Minaur

Szászrégeni Avântul – Kolozsvári Sănătatea.

Szombat (17 óra)

ACS Fotbal Comuna Lénárdfalva – Dési Unirea

AFC Szászhermány – Besztercei Unu Fotbal Club Gloria

Tasnádi Unirea – MSE Marosvásárhely

Barcarozsnyói Olimpic Cetate – Tordai Sticla Arieșul

Vasárnap

AFK Csíkszereda – Radnóti CS.

Szöveg: Pesek Attila

Fotó: Valentin Păduraru

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 15:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 19.
Jó lenne tudatosítanod, a verseny spirituális szempontból nem létezik. Nem kell legyőznöd senkit, és nem kell elvenned semmit senkitől. Az élet folyamatosan tolja eléd a lehetőségeket, és folyamatosan tolja eléd mindazt, amire szükséged van. Figyeld meg, ahogy ma estig minden szükséges felbukkan az életedben.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...