Az első moszkvai virágfesztivál
Utoljára módositva: 2012-07-23 11:58:33

A híres Gorkij-parkban megnyílt az első moszkvai nemzetközi virágfesztivál, amelyen a világ 51 legjobb virágkötő és kertészeti szakemberének munkáit állították ki.

 

A híres Gorkij-parkban megnyílt az első moszkvai nemzetközi virágfesztivál

Az orosz főváros szovjet időkben kialakított hatalmas közparkja a szó szoros értelmében felvirágzott ezen a két hektáros területen, amely a virágfesztiválnak ad otthont.

Az egyik sétány mellett Tatjana Pridvornaja virágruháiban lehet fotót készíttetni.  A francia Meilland cég is megjelent a rendezvényen, 550 rózsát hozatott, ezeket Gorkij parki rózsáknak nevezte el. A fehér, rózsaszín és gyöngyház színű virágok a franciás könnyedséget hivatottak felidézni. A bemutatón holland zenekar játszott aláfestésként Sosztakovics, Gershwin és Adams műveiből.

A Meilland több generáció óta forgalmazza rózsáit Oroszországban. A XX. század elején a cég II.Miklós orosz cárnak is szállított. Ezért számos rózsafajta kapta nevét orosz hírességekről, így a tudós Mihail Lomonoszovról, a zeneszerző Pjotr Csajkovszkijról és a költő-drámaíróról, a modern orosz irodalmi nyelv megteremtőjéről, Alekszandr Puskinról.

A Gorkij-parkban kertépítők munkáit is megcsodálhatják a látogatók, elleshetik például, milyennek kell lennie egy orosz stílusban kialakított muskátlis erkélynek.

Az ismert és kedvelt virágok mellett különleges látványt nyújt egy dietetikus ötlete: különböző zöldségekkel és gyümölcsökkel díszítette fel a fákat. A fesztivál idején akinek kedve van, megtanulhat festeni vagy fejlesztheti képességeit a moszkvai Gorkij-parkban nyílt festőiskolában.

Aki nem jut el a Gorkij-parkba, az is gyönyörködhet abban, hogy Moszkva közterületeit ezen a nyáron muskátlikkal és petúniákkal, nyári virágokkal ültették be.

A Kreml falai alatt húzódó Manyezs térnél zöld gyeppel szegélyezett piros és fehér petúnia ágyások váltják egymást. A Nyikityinszkij bulváron végig ugyanezek a színek, csak muskátlikkal kirakva. Piros, fehér, zöld, pedig nem is magyar kertészek rakták.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...