Az első szatmári séta
Utoljára módositva: 2017-07-22 10:16:40

A 2016-os Szatmári épületek másként, valamint a 2017-es Szatmári részletek megnevezésű kezdeményezésünkhöz hasonlóan a megye kultúráját, épített és szellemi kulturális örökségét támogató, társadalmi felelősségvállalást célzó projektünkben különleges szatmári sétákra hívjuk kedves Olvasóinkat.

Az Olvasóink pedig szép számmal úgy érezték, hogy ott a helyük az első sétán. 2017. július 20-án, csütörtökön 16 órától ugyan a park fáinak árnyékában, de harminc Celsius-fok fölött is legalább 60–70 ember hallgatta Muhi Sándor művészettörténész izgalmas, képekkel illusztrált, interaktív sétavezetését a szatmári központi park történetéről és értékeiről.

Különleges érzés volt olyan emberek társaságában hallgatni helyismereti vagy akár aktuális problémákat feszegető információkról az előadót, amelyeket az ott egybegyűltek nagy része részben ismer és szívén visel. Azok, akik eljöttek, nem véletlenül érkeztek, hiszen tudják, hogy csakis aktívan, jól ismerve a régit, városunk művészettörténeti és történelmi vonatkozásait lehet megfelelően építeni és a fejlődés útján járni. Együtt sétált középkorú és idősebb — aki sokat látott az elmúlt évtizedek során és sokat hallott a régiekről, a régiektől, és ezt a szellemi örökséget szeretné továbbadni gyerekeinek, unokáinak —, családok, fiatalok, akiknek egyaránt fontos a múlt hagyatéka, a jelen kihívásai és a jövő lehetőségei. Elismerés hangzott el a séták létjogosultságáról, számos javaslat a város épített örökségét érintő problémákról, ilyen területet érintő kiadványok szerkesztéséről és beszélgetések megszervezéséről. Különleges érzés volt, tudva, hogy őszig több hasonló sétán folytatódhat ez a megismerési és eszmecsere-folyamat. A második sétára, amely a szatmári piacokról szól, augusztus 10-én 18.00 órától kerül sor. Találkozási pont: a Titulescu (Deák) téri park. Sétáljon velünk, kedves Olvasónk, a következő alkalommal is!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Az Emoji-film
Ma, 15:00
Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk - talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A sötét torony
Ma, 19:20
Léteznek más világok is. Roland Deschain (Idris Elba) az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O Dimmel (Matthew McConaughey), a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas - nem volt még ennél több, amit egy csapatában megnyerhetett vagy elveszíthetett valaki. A Jó és a Gonosz erői összecsapnak: csak Roland lovag és az ő különleges fegyverei akadályozhatjá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...