Az első szatmári séta
Utoljára módositva: 2017-07-22 10:16:40

A 2016-os Szatmári épületek másként, valamint a 2017-es Szatmári részletek megnevezésű kezdeményezésünkhöz hasonlóan a megye kultúráját, épített és szellemi kulturális örökségét támogató, társadalmi felelősségvállalást célzó projektünkben különleges szatmári sétákra hívjuk kedves Olvasóinkat.

Az Olvasóink pedig szép számmal úgy érezték, hogy ott a helyük az első sétán. 2017. július 20-án, csütörtökön 16 órától ugyan a park fáinak árnyékában, de harminc Celsius-fok fölött is legalább 60–70 ember hallgatta Muhi Sándor művészettörténész izgalmas, képekkel illusztrált, interaktív sétavezetését a szatmári központi park történetéről és értékeiről.

Különleges érzés volt olyan emberek társaságában hallgatni helyismereti vagy akár aktuális problémákat feszegető információkról az előadót, amelyeket az ott egybegyűltek nagy része részben ismer és szívén visel. Azok, akik eljöttek, nem véletlenül érkeztek, hiszen tudják, hogy csakis aktívan, jól ismerve a régit, városunk művészettörténeti és történelmi vonatkozásait lehet megfelelően építeni és a fejlődés útján járni. Együtt sétált középkorú és idősebb — aki sokat látott az elmúlt évtizedek során és sokat hallott a régiekről, a régiektől, és ezt a szellemi örökséget szeretné továbbadni gyerekeinek, unokáinak —, családok, fiatalok, akiknek egyaránt fontos a múlt hagyatéka, a jelen kihívásai és a jövő lehetőségei. Elismerés hangzott el a séták létjogosultságáról, számos javaslat a város épített örökségét érintő problémákról, ilyen területet érintő kiadványok szerkesztéséről és beszélgetések megszervezéséről. Különleges érzés volt, tudva, hogy őszig több hasonló sétán folytatódhat ez a megismerési és eszmecsere-folyamat. A második sétára, amely a szatmári piacokról szól, augusztus 10-én 18.00 órától kerül sor. Találkozási pont: a Titulescu (Deák) téri park. Sétáljon velünk, kedves Olvasónk, a következő alkalommal is!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:10
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 23.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...