Az elsős helyek hamarabb beteltek
Utoljára módositva: 2012-03-29 08:30:44

Lezárult az első-, illetve előkészítő osztályokba történő beiratkozás második szakasza is, az összesítésből kiderül, hogy az elsős helyek hamarabb beteltek, mint az előkészítő osztályok helyei.

 

Illusztráció

Az iskolai beiratkozások második szakaszában a körzetektől, illetve a lakóhelytől függetlenül lehetett beíratni a gyerekeket, ebben az időszakban nem volt érvényes a körzetes megkötés. Szatmárnémetiben a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont első-, illetve előkészítő osztályába már az első körben beteltek a helyek, így itt nem volt szükség második fordulóra. Mind a két osztályban 25 gyerek kezdheti meg a tanévet szeptembertől. A Szatmárnémeti Református Gimnázium leendő első osztályában 25 diáknak hirdettek meg helyet, melyek az első fordulóban be is teltek. A nulladik osztályban 12 hely telt be az első fordulóban, a második szakaszban senki nem jelentkezett, így 13 üres hely áll még a gyermekek rendelkezésére. Az előkészítő osztály tanítójáról versenyvizsga keretében döntenek. A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium ősszel induló első osztályában 25 diák kezdheti meg a tanévet. Ide első körben 2 diák iratkozott be, a többi hely pedig a második fordulóban telt meg, azonban a második körből csak 15 diáknak van érvényesített helye. A többiek ugyan fel lettek írva, azonban végleges helyük csak a májusi harmadik-, illetve negyedik kör után derül ki. Előkészítő osztályba eddig 14 diák iratkozott be összesen, közülük 3-an az első szakaszban. Az első-, illetve nulladik osztály tanítói posztja április másodikán, versenyvizsga keretén belül dől el.

 

 

Nagykárolyban

A nagykárolyi 1-es Számú Általános Iskolában a magyar első osztályba eddig 3-an iratkoztak be, tehát 22 hely maradt szabadon, a magyar nulladik osztályba pedig csupán egy gyereket írattak be szülei, így az iskola vezetősége további 24 jelentkezőt vár az üres helyekre. A német osztályokban valamivel jobb a helyzet, hiszen az elsőbe 13-an, míg a felkészítő osztályba 18-an iratkoztak be. Az első osztályban tehát 12, míg a nulladikban hét szabad hely maradt. A 3-as Számú Általános Iskola két magyar első, illetve két magyar nulladik osztályt kérvényezett a tanfelügyelőségnél. Visnyai Csaba igazgató elmondása szerint mindkét első osztály be fog indulni, a nulladik osztályokat illetően viszont minden jel arra mutat, hogy csupán egy osztályt indítanak. A Kalazanczi Szent József Római Katolikus Iskolaközpontban már a beiratkozások első szakaszában megteltek az első osztályos helyek. Ami az előkészítő osztályokat illeti, a meghirdetett 25 helyre húsz szülő íratta be gyermekét, ez esetben is az első szakaszban. A Nagykárolyi Vasile Lucaciu Általános Iskolában húsz gyereket írattak be szüleik az első osztályba, míg a felkészítő osztályokban eddig csupán négy leendő iskolást jegyezhetünk fel. Tehát a beiratkozások következő szakaszára 5 szabad hely maradt az első, 26 pedig a nulladik osztályokban, ugyanis utóbbira összesen 30 helyet kérvényezett az iskola.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. szeptember 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...