Az eltérő fejlődésű gyerekek fejlesztését segíti
Utoljára módositva: 2019-05-22 10:32:57

A szatmári Caritas is részt vállalt a korai fejlesztést szélesebb rétegek számára elérhetővé tévő e-learning-platform létrehozásában, amelynek kidolgozása reális szükségletekre épül.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet a nyíregyházi Rejtett Kincsek Down Egyesülettel és a kassai Centrum Libertával közösen indította el 2018 novemberében az Eltérő fejlődésű gyerekek fejlesztése online támogatással elnevezésű Erasmus+-pályázatot.

A kétéves időtartamú projekt célkitűzése egy innovatív, rugalmasan bővíthető e-learning-modulrendszer kidolgozása a korai fejlesztésben tapasztalható ellátási nehézségek javítása és a társadalmi inklúzió alacsony szintjének növelése érdekében. Az 5 modulból álló keretrendszer lehetőséget nyújt olyan fontos területek otthoni fejlesztésére, mint a kommunikáció, finom mozgás vagy a táplálkozás, amelyek nemcsak a gyermekek társadalomba való könnyebb beilleszkedését segítik, de az egészséges, kiegyensúlyozott élethez is hozzájárulnak.

Az online platform kidolgozásának hírét nagy érdeklődés fogadta mindhárom országban. A projekt indulása óta máris számos fontos lépés történt annak érdekében, hogy a platform mihamarabb működőképessé és hozzáférhetővé váljon.

Történt egy előzetes igényfelmérés, amelyben összesen 100 román, magyar és szlovák szülő vett részt. Az igényfelmérés célja az volt, hogy az e-learning-platform kidolgozása reális szükségletekre épüljön.

2019 áprilisára elkészült a program írásos keretrendszere, mely tartalmazza az egyes modulok részletes leírását, valamint a készülő oldal használatát segítő instrukciókat azok számára, akik a jövőben az e-learning-leckéket töltik fel.

Az írásos keretrendszert összesen kilenc gyógypedagógus véleményezte a programban részt vevő három országból, akik egyöntetűen megfelelőnek találták mind a leírást, mind azt a fejlesztő platformot, amit a pályázat keretein belül megvalósítandó e-learning-rendszer képvisel. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet részéről Ivanitzki Boglárka és Zilahi Zenkő, a szatmárnémeti Szent József Rehabilitációs Központ gyógypedagógusai, valamint Czier Brigitte, a Caritas Nagykárolyi Rehabilitációs Központjának a gyógypedagógusa véleményezték a keretrendszert. A Caritas-szakemberek előnyként emelték ki a készülő felület egyszerűségét, használhatóságát, valamint logikus felépítését.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. december 10.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...