Az embercsempész is lebukott Mezőfényen
Utoljára módositva: 2017-10-11 17:27:45

A nagykárolyi határrendészek járőröző egysége állította meg ellenőrzés céljából október 10–én este, 21 óra 30 perc körül Mezőfény területén azt a németországi rendszámú Volkswagent, amelyet egy 50 éves, orosz állampolgárságú férfi vezetett, utasterébe pedig 8, afro-ázsiai személy volt bezsúfolva.

Mivel semmi nem indokolta jelenlétüket abban az időpontban az országhatártól (a zöld határtól) alig 1500 méterre, a határrendészet székhelyére kísérték őket, ahol kiderült egyrészt, hogy a négy, 19 – 32 év közötti felnőtt és a négy, 2 – 8 év közötti gyermek iraki állampolgár, akik menedékjogot kértek Romániában; másrészt pedig, hogy az országba törvényesen belépett orosz férfi azzal a céllal szállította őket a román-magyar zöldhatár közelébe, hogy azt illegálisan átlépjék és továbbmenjenek Németországba. Míg az irakiak ellen illegális határátlépés kísérletének vádjával indítottak eljárást, az orosz férfit embercsempészés vádjával 24 órára őrizetbe vették, előzetes letartóztatásba helyezéséről pedig ma döntenek.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. december 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...