Az én házam, az én váram
Utoljára módositva: 2019-07-08 10:08:26

A lakosság több mint fele mindegyik uniós tagállamban saját tulajdonú ingatlanban lakik: a skála a németországi 52%-tól a romániai 96%-ig terjed — ebben legalább az élen járunk.

Az Európai Unió tagországaiban tíz emberből több mint négy lakásban (41,8%), a lakosság csaknem negyede (23,9%) sor- vagy ikerházban, kicsivel több mint egyharmada (33,6%) pedig családi házban él — derül ki az Eurostat statisztikájából. A családi házban élők aránya Horvátországban (71%), Szlovéniában (65,5%), Magyarországon (62,8%) és Romániában (61,9%) a legmagasabb.

Az uniós lakosság több mint egynegyede (26,6%) kölcsönnel vagy jelzáloghitellel terhelt, saját tulajdonú otthonnal rendelkezik, míg a lakosság több mint kétötöde (42,6%) lakik kölcsönnel vagy jelzáloghitellel nem terhelt saját tulajdonú otthonban. Ennek megfelelően az Unió területén tíz emberből hét (69,2%) saját tulajdonú otthonban, míg 19,9% piaci áron bérelt ingatlanban, 10,8% pedig csökkentett bérleti díjú ingatlanban vagy ingyenes szálláson él. A legmagasabb arányban a romániai lakosok élnek saját lakásban, 96 százalékuk, Németországban ellenben csak a lakosság 51 százaléka.

Lakásminőség szempontjából azonban már nem állunk ilyen jól. Az uniós lakosság 16,6%-a él zsúfolt lakásokban — a zsúfoltsági rátát a háztartás rendelkezésére álló szobák száma, a háztartás mérete, valamint tagjainak kora és családi helyzete határozza meg. A zsúfoltsági ráta Romániában (48,4%) a legmagasabb, ezzel szemben Ciprus (2,4%), Málta (2,9%), Írország (3,2%), Belgium (3,7%) és Hollandia (4%) rendelkezik a legalacsonyabb zsúfoltsági rátával.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:10
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel a környezeted megóvásért?
Nem használok már műanyag szatyrokat
Energia- és víztakarékos háztartási gépeket vásárolok
Helyi termékeket vásárolok
Kisebb távolságok esetén nem ülök autóba, inkább a gyaloglást választom
A kényelemről nem tudok lemondani még akkor sem, ha az nem éppen környezetkímélő
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. augusztus 25.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 db konyhakész csirke, só, bors, 2 tk. kakukkfű (szárított, morzsolt), 3 db biocitrom (vagy lime), 1 fej ...