Az EP Jogi Bizottsága véglegesen elutasította Rovana Plumb biztosi jelölését
Utoljára módositva: 2019-09-30 13:48:05

Véglegesen elutasította az Európai Parlament (EP) Jogi Bizottsága (JURI) Rovana Plumb jelölését a közlekedési portfólióért felelős európai biztosi tisztségre – nyilatkozták az AGERPRES hírügynökségnek brüsszeli források.

 

A hétfői ülésen a testület 13 tagja a román jelölt ellen szavazott, heten támogatták.

Elutasította a JURI Bizottság Trócsányi László jelölését is, akinek a szomszédságpolitikai és bővítési biztosi tisztséget szánták. A magyar jelölt ellen 12 EP-képviselő szavazott, kilencen támogatták.

A JURI bizottság elnöke, a Renew Europe EP-csoporthoz tartozó Lucy Nethsingha levélben fogja tájékoztatni az EP elnökét, David Sassolit a testületnek Rovana Plumbbal és Trócsányi Lászlóval kapcsolatos álláspontjáról.

 

Az EP szabályzata értelmében a Jogi Bizottságnak jogában áll felfüggeszteni a jelöltek szakbizottságbeli meghallgatását, amennyiben vagyonnyilatkozatuk átvizsgálásakor érdekellentétet észlel. A testület csütörtökön indítványozta a román és magyar biztosjelölt kinevezési eljárásának felfüggesztését. Rovana Plumb esetében egy kölcsön miatt állapítottak meg összeférhetetlenséget.

 

Rovana Plumbnak a közlekedési portfóliót szánta volna az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen, meghallgatására az eredeti tervek szerint október 2-án került volna sor az EP illetékes szakbizottságaiban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...