Az erdőtüzek 75 százalékát a felügyelet nélkül hagyott tarlótüzek okozzák
Utoljára módositva: 2019-07-21 05:39:32

Az elmúlt öt évben több mint 1200 alkalommal ütött ki tűz a Romsilva ügykezelésébe tartozó erdőkben, és ezek 75 százalékát az erdők melletti mezőgazdasági területeken, legelőkön felügyelet nélkül hagyott tarlótüzek okozták – derül ki a Romsilva közleményéből.

 

2014 óta 1234 erdőtűz pusztított a Romsilva erdeiben, 956 esetben a felügyelet nélkül hagyott tarlótüzek idézték elő ezeket, 24 esetben valamilyen természeti jelenség (például villámlás) volt a kiváltó ok, négy erdőtüzet pedig szándékos gyújtogatás okozott.

 

Az erdőtüzek összesen 6930 hektárra terjedtek ki, ebből 6150 hektáron úgynevezett tőzegtűz pusztított. Az erdészek munkájának köszönhetően az elmúlt években tűz által érintett erdőterületeket sikerült teljes egészében helyreállítani – mutat rá a közlemény.

 

Ebben a Romsilva illetékesei figyelmeztetik az erdő széli mezőgazdasági területek tulajdonosait és a turistákat, hogy semmiféle tüzet ne hagyjanak felügyelet nélkül, és az erdőtüzek elkerülése érdekében maradéktalanul kövessék a szakemberek utasításait. “Elejét lehet venni a tűznek, ha felelősen viselkedünk, távozáskor megbizonyosodunk arról, hogy tiszta marad utánunk a hely, és teljesen kialudt a tűz” – mondta a Romsilva vezérigazgatója, Gheorghe Mihăilescu.

 

A Romsilva mintegy 3,14 millió hektár erdőt ügykezel, ez az ország erdős felületeinek 48 százalékát teszi ki.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...