Az érettségizők fele átment a vizsgán
Utoljára módositva: 2014-07-06 19:00:07

A tanügyminisztérium által közzétett adatok szerint, 99,12 százalékos feldolgozottság mellett, az érettségizők 59,06 százalékának sikerült átmennie a vizsgán.

Az érettségi eredményeket ma függesztik ki

Ez az arány 3 százalékkal jobb a 2013-as adatokhoz képest, akkor 99 százalékos feldolgozottságnál 55,52 százalékos sikerességi arány volt. Román nyelv és irodalomból a 137 180 érettségiző 78,9 százaléka, az anyanyelvi vizsgán részt vevő 6658 vizsgázó 94,4 százaléka, a szaknak megfelelő kötelező tárgyból a 137 677 érettségiző 77,72 százaléka, a választott tantárgyból a 136 762 érettségiző 80,24 százaléka ért el átmenő jegyet. Országosan a 161 682 érettségire beiratkozott diákból 149 885-en jelentek meg a vizsgán, és 273 diákot csalás vagy csalási kísérlet miatt zártak ki a vizsgákról. Az érettségi eredményeket ma 12 óráig minden vizsgaközpontban kifüggesztik. Óvásokat 12 és 16 óra között lehet benyújtani, a végleges érettségi eredményeket július 11-én függesztik ki. Az érettségi akkor sikeres, ha az érettségiző diák minden tárgyból elérte az ötöst, ugyanakkor az átlagjegynek 6-osnak kell lennie. Remus Pricopie tamügyminiszter az eredmények láttán közleményt adott ki, melyben gratulált minden sikeresen érettségizett diáknak, s köszönetet mondott minden pedagógusnak, aki részt vett a vizsgák zökkenőmentes lebonyolításában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 18:45
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 21:00
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 20.
Ha megtetszik Önnek valaki az utcán, nincs sok ideje mérlegelni, azonnal cselekednie kell. Nincs vesztenivalója, viszont tapasztalatot szerezhet!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...